Jó ütemben halad a mezőmegyeri kerékpárút felújítása

2020. december 2. 16:20 | Papp Ádám Sándor

Mintegy 213 millió forintból korszerűsítik a mezőmegyeri kerékpárutat, amelynek felújítása szeptember végén kezdődött. A beruházás célja, hogy fejlődjön a településrész elérhetősége és a lakosok biztonságosabban juthassanak el például a munkahelyükre kerékpárral.

A Berényi úton a Széna utcától a vasúti átjáróig tartó kerékpárút felújítása szeptember végén kezdődött el. A kivitelező először a meglévő szakasz elbontásával kezdte a munkálatokat.  Azt követően a meglévő 1,8 méter szélességű kerékpárutat a belterületi szakaszon 2 méterre bővítette. Amint azzal végzett a kivitelező, a fejlesztés második ütemében a vasúti átjáró és a Mezőmegyer tábla közti szakasz felújítását és szélesítését kezdte el.

Az út az első réteg aszfaltot november elején már megkapta, majd a hónap végére a második réteg is rákerült. 

 

A város alpolgármestere elmondta, hogy a fejlesztés a mezőmegyeri lakosok mindennapi életét könnyíti meg.

– A fejlesztés a mezőmegyerieket szolgálja, hiszen a településrész megközelítése sokkal kulturáltabb lesz. Békéscsabán sok kerékpárút épült az elmúlt tíz évben. Úgy gondolom, hogy szinte holland szintű kerékpározási lehetőséget tud kínálni az a hálózat, amelynek kiépítése hamarosan befejeződhet – emelte ki Hanó Miklós.

Hozzátette, hogy Mezőmegyer mintegy 2400 lakosa a fejlesztés révén könnyebben juthat majd el munkahelyére. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az eddig elkészült szakaszt a lakosság csakis saját felelősségre használhatja. A beruházás befejezési határideje 2021 júniusa, azonban a kivitelező vélhetően előbb elkészül majd. 

További programok »

FEL