Hamarosan befejeződik a békéscsabai polgármesteri hivatal korszerűsítése

2019. október 30. 08:33 | Papp Ádám Sándor

Több mint 150 millió forint értékben korszerűsíti egy békéscsabai székhelyű cég a megyeszékhely polgármesteri hivatalát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert forrás révén.

Békéscsaba teljes területén jelenleg 10 önkormányzati épületben történik párhuzamosan energetikai korszerűsítés. Többek között megújul a Szent István tér 7. szám alatti polgármesteri hivatal is.

Az energetikai korszerűsítési munkálatoknak a lényege egyrészt az épületek racionális energiagazdálkodásának biztosítása – a közüzemi számlák összegének csökkentése – válaszolt a behir.hu kérdésére dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője. Azt is kifejtette, hogy a korszerűsítésekkel jelentősen csökken a város szén-dioxid kibocsátása is.

– A polgármesteri hivatal épületéről tudni kell, hogy műemléki épület. A beruházásnál a tervezőnek és a Békéscsabai Városfejlesztési Kft.-nek is figyelembe kellett vennie, hogy műemléki környezetben végezzük el ezeket a munkálatokat – vázolta a cégvezető.

Dr. Sódar Anita kiemelte, hogy a kivitelező a polgármesteri hivatal korszerűsítését közel 95 százalékos készültségi szintre jelentette az elmúlt napokban.

– Eddig elkészült a zárófödémnek a hőszigetelése, a tetőfödém szigetelése. A polgármesteri hivatal épülete alatt egy nagy területű pince található. A pincefödém szigetelése is megvalósult a projekt részeként. Ezek mellett befejeződött az épület teljeskörű fűtéskorszerűsítése is, amely egyrészt hőszivattyús rendszer kiépítését, másrészt napelemes rendszer telepítését jelentette – hangoztatta.

 

 

A cégvezető hozzátette, hogy hátra van még az akadálymentes vizesblokk kialakítása, amelyet a kivitelező jelenleg készít.

– A kivitelezési határidő 2020. május vége, de most úgy néz ki, hogy a békéscsabai kivitelező cég jelentős előteljesítéssel tudja elvégezni a fejlesztéseket – zárta gondolatai dr. Sódar Anita.

 

 

 

A beruházás a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00011 azonosítószámú, a "Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) és Békéscsaba, Szabadság tér 9. szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" projekt részeként valósul meg. 

 

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL