Megtartotta az idei küldöttgyűlésétt az Országos Vadászkamara megyei szervezete

2024. május 2. 11:45 | Csiffáry Zsuzsanna

Kedden délután tartotta éves küldöttgyűlését a Békés megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezete a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében.

Az eseményen Vörös Ferenc Békés vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte a megjelenteket, aki biztosította a jelenlévőket a további szoros együttműködésről.

A megyei szervezet elnöke kitért arra, hogy minden évben áprilisban tartják a küldöttgyűlésüket, amelyen az előző év történéseit veszik górcső alá és értékelik addigi tevékenységüket. Hrabovszki János továbbá elmondta: a szakemberek ezúttal a vadásztársadalom jelenlegi helyzetéről és jövőjéről is tanácskoztak.

 

Kép: Behir.hu

 

–  A tavalyi költségvetés és annak értékelése mellett szakmai előadókat is felkértünk erre az alkalomra. Az egyik előadónk a gyulai törvényszék részéről érkezett, aki a vadásztársaságok jogszerű működéséről beszélt. A másik téma, ami napjaink kardinális, feszítő témája is egyben, hogy a növénytermesztő is ugyanazon a területen dolgozik, mint a vadász. Békében kell élnünk egymás mellett, a mai törvények erre adnak kötelezettséget és lehetőséget. Természetesen a konfliktust nem tudjuk elkerülni. Erre a témakörre kértünk fel egy vadkárra specializált céget – emelte ki Hrabovszki János.

Az elnök hozzátette, hogy a rendőrséggel nagyon komoly kapcsolatot ápol a szövetség, részben a fegyverhasználat miatt, hiszen Magyarországon több, mint hetvenezer vadász él, nyilvántartásban pedig több mint, tízezer fegyver van.  

A rendezvényen elhangzott: a vadászat, a vadgazdálkodás sport is egyben. Békésben mintegy háromezer vadász van, akik azért dolgoznak, hogy legyen mit learatni. 

 

Galéria

További programok »

FEL