Megszakadt a Békéscsabai KK tizenhárom mérkőzéses győzelmi sorozata

2021. május 7. 16:47 | Papp Ádám Sándor

Első vereségét szenvedte el az NB II Keleti csoportjának rájátszásában a Békéscsabai Kosárlabda Klub, a Békési SZSK U23 vendégeként. A csabai együttes az alapszakaszban zsinórban tizenegy mérkőzést nyert meg, majd a rájátszásban is sikerrel vette az első két összecsapását.

Békési SZSK U23-Békéscsabai KK 97–84 (41–12, 22–17, 16–18, 18–37)

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hegedűs Imre, Fülöp Ádám

BÉKÉS: Milosevic 23, Cvijin 13, Olic 10, Solevic 31, Balog G. 1. Csere: Karsai 2, Széphelyi 10., Balog Á., Nógrádi Z., Balogh Z., Bánszki, Csorba 7. Vezetőedző: Balog Lajos

BÉKÉSCSABA: Lippai 7, Botos 3, Kovács 8, Vágvölgyi Ákos 23, Gruda 12. Csere: Vas 7, Czifrák, Farkas 2, Bankó 4, Salamon 10., Vezetőedző: Jancsika Árpád

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében, az NB II-ben továbbra is zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. Az alapszakaszt 2. helyen záró Békéscsabai KK jó formában érkezett a mérkőzésre, miután a rájátszásban a Nyíregyháza és a Szolnoki Olaj otthonában is győzött, így átvette a vezetést az NB II keleti csoportjában. A Békési SZSK U23-as csapata is kirobbanó formában várta a találkozót, hiszen a play-offban megnyerte az első négy összecsapását. A hazaiaknál öt olyan játékos is helyet kapott, aki az NB I/B-ben szereplő első csapatban játszik.

A Békés már az első negyedben borította a paírformát. A hazaiak óriási lendülettel kezdték a mérkőzést: 41 pontot szórtak a Békéscsabának, így 29 volt a csapatok között a második 10 perc előtt. A folytatásban koncentráltabban védekezett Jancsika Árpád együttese, de a félidőre tovább duzzadt a sárga mezes házigazda előnye, 63:29-cel fordultak a felek. 

A harmadik negyed főként a védekezésről szólt. A Békéscsaba faragni tudott hátrányából a játékrész végére (79:47). Az utolsó negyedben a piros mezes vendégek szerezték a pontokat. Ugyan 37 egységet rámolt be a Békéscsaba, a házigazda győzelme nem forgott veszélyben. Balog Lajos együttese 97:84-re nyerte a viharsarki rangadót.

– A Békés nagyon jól dobott kintről, szerintem minden támadásukból kosár született az első negyedben, hiába próbáltunk meg mindent. Láttam a srácokon, hogy nagyon akarnak, de vannak olyan napok, mint amilyen nekünk most ez volt, amikor semmi nem jön össze. Se a kinti dobások, 32 kísérletből csak hat ment be, a védekezésünk se ment, az csak a második félidőre állt össze. Ilyen helyzetekben nehéz összerakni fejben, hogyan és mint játszunk. Én úgy gondolom a tartását megmutatta a csapat, mert visszajöttünk 13 pontra, pedig volt 35 pont is közte. Nincs még vége a bajnokságnak, továbbra is ott vagyunk az első-második helyen. Várjuk a visszavágót – értékelt Jancsika Árpád vezetőedző a mérkőzést követően.

A Békéscsabai Kosárlabda Klub 13 meccses győzelmi szériája megszakadt, míg a Békés immár öt mérkőzés óta nem talált legyőzőjére. A békésiek legközelebb május 10-én 19:30-tól fogadják hazai pályán a Szolnoki Olaj KK-t, míg Jancsika Árpád együttese május 15-én 18 órától látja vendégül a szolnokiakat. 

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
2024. február 23. 08:18
FEL