Kosárlabda: Fölényes csabai győzelem a megyei El Clásico-n

2023. április 15. 20:10 | Papp Ádám Sándor

Fizikális mérkőzésen aratott 43 pontos győzelmet a férfi kosárlabda NB II Keleti Csoportjának megyei rangadóján a Békéscsabai KK a Békési SZSK U23-as csapata ellen. A csabai gárda végig uralta az összecsapást és 109:66-os sikerével továbbra is hibátlan mérleggel vezeti az osztályt.

A csapatok tabellán elfoglalt helye ellenére pikáns összecsapás volt várható a Békéscsabai KK és a Békési SZSK U23-as együttesének mérkőzésén, ugyanis a megyei El Clásico-nak is emlegetett párharc évek óta közönségszórakoztató játékkal kecsegtet.

A találkozót nagy lendülettel kezdte a fehér szerelésben pályára lépő házigazda, amely mindkét térfélen agresszívan kosárlabdázott, így az első negyed végére 30:13-as előnyhöz jutott. A folytatásban feljavult ellenfeléhez a békési együttes, amely hatékonyabb volt támadásait tekintve, azonban Lackó Róbert gárdája hozta megszokott játékát és a félidőre már 62:35-re vezetett.

A térfélcserét követően mindkét fél kemény, fizikális játékkal rukkolt elő, a játékvezetők sípja sokszor megszólalt a harmadik negyedben. Ebben a tíz percben is tovább növelte előnyét a Békéscsaba, amely 41 ponttal állt jobban az utolsó negyed kezdetekor. Az utolsó játékrészben már nem maradt eldöntendő kérdés, így a csabaiak 109:66-os győzelmet arattak a megyei rivális ellen.

Lackó Róbert csapata sikerével továbbra is hibátlan mérleggel vezeti az NB II Keleti Csoportját két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt. 

Galéria

További programok »

FEL