Mégsem lesz külön idősáv a békéscsabai piacon a 65 év felettieknek

2020. november 25. 20:53 | Mikóczy Erika

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szerdán este a hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy állásfoglalást kért, és eszerint mégsem lesz külön idősáv a 65 év felettieknek a békéscsabai piacon.

Kedden még arról adott hírt a polgármester: mivel a kormány döntött a vásárlási idősáv újbóli bevezetéséről – amely szerint az élelmiszerüzletekben, drogériákban és a gyógyszertárakban hétköznap reggel 9 és 11 óra között, illetve hétvégén reggel 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek tartózkodhatnak –, levélben kérte a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. vezetőjét, hogy a piac területén is gondoskodjon a rendeletben előírt idősáv betartásáról.

Ezután azonban Szarvas Péter állásfoglalást kért a rendeletet illetően, és szerdán este a következőket tette közzé:

"A szépkorúak vásárlási idősávjáról megjelent kormányrendelet kapcsán megkaptuk kérdésünkre az értelmező állásfoglalást. Eszerint, bár van kereskedelmi árusítás, nem kell külön vásárlási idősávot kijelölni a kormány szándéka szerint a 65 év felettiek számára a piacon. Csütörtöktől életbe is léptetjük a változtatást, erre kértem a vagyonkezelő zrt. vezetését. A változásról személyesen is tájékoztatni fogom a piacon árusítókat."

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
18:42
FEL