Készül a csabai piacnál a közel 300 autó befogadására alkalmas parkolóház

2021. június 17. 16:27 | Vári Bianka

Jól halad Békéscsabán a piac melletti, Szabó Dezső utcai parkolóház kivitelezése. A közel 8,5 milliárdos piacfejlesztési beruházás részeként épülő létesítmény 292 jármű befogadására lesz alkalmas.

Az elmúlt hetekben elkészült a csabai piac melletti új parkolóház alapozása. Jelenleg a földszinti szegélyeket rakják, valamint az első szint zsaluzását és drótozását végzik a szakemberek. A beruházás kapcsán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, az új létesítmény három szinten fogad majd járműveket.

– Egy esztétikus, a tetőn napelemekkel ellátott parkolóház épül, amely 292 járművet lesz képes befogadni. A környéken élők már-már elviselhetetlennek érzik a parkolási körülményeket, főként piaci napokon, ez most meg fog oldódni – fogalmazott Herczeg Tamás. 

– A piaci bevásárlás legtöbb bosszúságát a parkolóhelyek hiánya okozza – fogalmazott a város polgármestere. Szarvas Péter elmondta, hogy a 8,5 milliárdos beruházásnak köszönhetően a parkolóház mellett 6000 négyzetméteren új vásárcsarnok épül, sétatér, zöldfelületek, és kerékpártárolók is helyet kapnak, valamint a környező utcák burkolatait, járdáit is korszerűsítik a kivitelezők.

– A többi parkoló-fejlesztéssel együtt több mint kétszerese lesz majd a parkolóhelyek száma a réginek a fejlesztés befejezésekor. Azt még nem döntötte el az önkormányzat, hogy a parkolóház be lesz-e kapcsolva a fizetőparkoló-rendszerbe. Ennek a döntése később, jövő év elején születik meg – közölte a polgármester.

A városvezető bízik abban, hogy a piac egy olyan terület lesz a belvárosban, ahol nemcsak vásárolni, hanem találkozni és beszélgetni is jó lesz, és amelyre valamennyi csabai lakos büszke lehet. A második ütem munkálatai 2022 tavaszán fejeződhetnek be.

Galéria

További programok »

FEL