A díszdiplomás pedagógusokat köszöntötte a békéscsabai önkormányzat

2023. október 26. 16:05 | Papp Ádám Sándor

A rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomás pedagógusokat köszöntötte a békéscsabai önkormányzat csütörtökön délután a Csabagyöngye Kulturális Központban. A városvezetés minden évben meghívja azon pedagógusokat, akik a vármegyeszékhely valamely nevelési vagy oktatási intézményéből vonultak nyugdíjba.

Békéscsaba polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy a vármegyeszékhely vezetői már a rendszerváltás után fontosnak tartották, hogy évente egy alkalommal külön ünnepségen köszöntsék a város oktatási, nevelési intézményeiből nyugállományba vonult 50, 60, 65, 70 éve diplomát szerzett pedagógusokat. Szarvas Péter úgy fogalmazott: az önkormányzat hálás a békéscsabai pedagógusoknak, akik generációkon keresztül adták át tudásukat és készítették fel a fiatalokat az életre. 

– A jubiláló pedagógusok hosszú évtizedeken keresztül mutattak példát, adtak át biztos tudást és emberi tartást tanítványaiknak. A gyermekek nevelésének, oktatásának jelentősége, felelőssége az idő múlásával nem változott – hangsúlyozta a városvezető. 

Az emlékplaketteket Szarvas Péter polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösen adta át a pedagógusoknak. Az aranydiplomások között köszöntötték Rábai Györgyné óvodapedagógust, aki 39 évig dolgozott a Kölcsey utcai és Ligeti sori óvodában.

– Nagyon szerettem a munkámat és a gyerekeket, sok mindent megtanultam értük. Ilyen volt például a bábozás, az éneklés, a kreatív munkavégzést, és sok szép dalra, a kézügyesség fejlesztésére tanítottam meg a fiatalokat – mondta a behir.hu kérdésére a díjazott.

Az önkormányzat az eseményen négy rubin-, tíz vas-, tizenhárom gyémánt-, és huszonegy aranydiplomást köszöntött.

 

Galéria

 

RUBINDIPLOMÁSOK:

Diplomája megszerzése után 70 évvel rubindiplomát vehetett át a képző intézményében: Csomós Mária, László Istvánné, Raffay Józsefné, Salamon Pálné.

 

VASDIPLOMÁSOK:

Diplomája megszerzése után 65 évvel vasdiplomát vehetett át a képző intézményében: Ardayné Kincses Márta, Chlebniczki János, Csicsely Jánosné, dr. Kovács Lászlóné, Ijjas Lajosné, Kóti Imréné, Szatmári László Józsefné, Uhrin Jánosné, Juhász Andrásné, Tímár Tibor.

 

GYÉMÁNTDIPLOMÁSOK:

Diplomája megszerzése után 60 évvel gyémántdiplomát vehetett át a képző intézményében: Adamik Györgyné, dr. Csizmadia Lajosné, dr. Hudák Györgyné, Hegyesi Károlyné, Kiszely Mihályné, Krajcsovics Mihályné, Marosvölgyi Károly, Prisztavok Andrásné, Rózsavölgyi Mátyásné, Szentesiné Lipcsei Eszter Anna, Szikszai Ferencné, Vincze Károlyné, Vinczéné dr. Ecsedy Éva.

 

ARANYDIPLOMÁSOK:

Diplomája megszerzése után 50 évvel aranydiplomát vehetett át a képző intézményében: Mokrán Mária, Bukvainé Turbucz Ilona, Dénesné Tóth Éva Mária, dr. Nagy Lászlóné, dr. Kókai László, Egriné Gyarmati Edit, Gábel Istvánné, Gyulafalvi Ernő, Jancsó Jánosné, Jeneiné Kiszely Éva, Kállai Ágnes, Kocsis Ilona Eszter, Kocsis Jánosné, Kovács Tiborné, Madzsó István, Nagy Sándorné, Néveri Magdolna, Petrovszki Zoltánné, Rábai Györgyné, Ramasz Andrásné, Tóth Pálné.      

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL