Meglopta a férfit, akitől alkalmi munkát kapott

2016. január 27. 13:59 | Mikóczy Erika

Három alkalommal lopott idős ismerősétől egy férfi Tótkomlóson. A gyanúsított ház körüli munkákat végzett a bácsinál és kifigyelte, hol tartja a pénzét, valamint a karóráját.

Az Orosházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol egy tótkomlósi férfi ellen, aki a gyanú szerint háromszor lopott ismerősétől. A 83 éves bácsi alkalmanként ház körüli munkák elvégzésével bízta meg az 58 éves B. Istvánt, aki megfigyelte, hogy az idős férfi hol tartja a pénzét és a karóráját. Az órát 2015. szeptember 3-án 17 óra körül tulajdonította el, amikor állítása szerint azért ment el a sértetthez, hogy megkérdezze, van-e számára munka. A bácsi nem volt otthon, ennek ellenére B. István bement a házba és pénzt, eladható dolgokat keresett. A sértett fia, aki a házban aludt, a zajra felébredt és elküldte. Miután a gyanúsított távozott, az idős férfi észrevette, hogy a karórája eltűnt.

A lopásról érkezett bejelentést követően az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki B. Istvánt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az órát, amit az egyik vendéglátóhelyen eladott, a rendőrök lefoglalták és visszaadták a sértettnek. Az 58 éves tótkomlósi férfi a gyanú szerint korábban két alkalommal pénzt is tulajdonított el a 83 éves bácsitól. A rendőrség a lopások ügyében folytatott nyomozást 2016. január 26-án lezárta és a büntetőeljárás iratait B. István ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.

FEL