Megkezdte a felkészülést az NB III-ra pályázó Előre II. – galériával

2021. január 9. 11:15 | Hidvégi Dávid

Megkezdte a felkészülést a szezon folytatására a Békéscsaba 1912 Előre második csapata is, amely jelenleg vezeti a Kvalifikációs Bajnokság „A” csoportját. A tavasszal a megyei első osztályban szereplő lilák célja az, hogy a bajnokság végén feljussanak a harmadosztályba.

Az Előre második csapatának játékosai először csütörtökön edzettek az új évben, miután visszatértek a karácsonyi szünetről. Az első tréning villanyfény mellett volt a Kórház utcai létesítmény műfüves pályáján. Az együttes heti hét edzéssel készül a bajnokság folytatására. Az elmondások alapján a felkészülés minden eddiginél nehezebb, mivel már február elején tétmeccset játszik a csapat.

– Szerintem mindenki nevében elmondhatom, hogy jól sikerült eltölteni a családdal az ünnepeket. Mindenki feltöltődött, így újult erővel folytathatjuk a szezont. Célunk feljutni az NB III-ba, hogy nagyobb szinten gyakorolhassunk és be tudjunk kerülni az első csapatba – emelte ki a 21 éves támadó, Oláh Ákos, aki 13 találatával vezeti a házi góllövőlistát.

Az együttesnek még a Doboz elleni mérkőzését kell pótolnia február 13-án a kvalifikációs bajnokságban. Az „A” csoportot jelenleg veretlenül vezeti a csapat, így a sorsolás után biztosan a Megyei I. osztályban szerepelhet, amely sokkal erősebb ligát jelent majd. A lilák 13 mérkőzést nyertek meg, 82 gólt rúgtak és mindössze 6-ot kaptak eddig.

 

 

Az Előre II. vezetőedzője elmondta: játékosai tíz nap pihenőt kaptak, utána egyéni otthoni programot végeztek az edzések újra indulásáig. Brlázs Gábor hozzátette: a vírushelyzet miatt csak az első csapat edzőtáborozik, így a megyei együttes otthon készül, illetve hét felkészülési mérkőzést játszik. A gárda sorrendben az Algyő SK, a Szegedi VSE, a Gyulai Termál FC, a Füzesgyarmati SK, a Körösladányi MSKE, a Hódmezővásárhely FC és a Makó FC ellen játszik barátságos találkozót.

– Hat játékost adtunk fel az első csapatnak, ők már ott készülnek. Reméljük, hogy a vírushelyzet ellenére meg tudjuk oldani, hogy legyen átjárás a két együttes között, mint eddig. Most kicsit jobban oda kell erre figyelnünk, de azokra a játékosokra mindenképpen számítunk, akik az NB II-ben nem kapnak játéklehetőséget az adott hétvégén. Ezeknek a labdarúgóknak mindenképpen mérkőzésre van szükségük – fogalmazott a szakvezető, aki az első csapat munkájába is besegít, mint asszisztens edző.

Az együttes célja az, hogy megnyerje a Megyei I-et és az osztályozón keresztül feljusson az NB III-ba. Az osztályváltásnak köszönhetően a jelenleginél magasabb szinten játszhatnának azok, akik nem férnek be az NB II-es első csapatba, illetve a fiatalok is magasabb szinten pallérozódhatnának a másodosztályú debütálás előtt.

 

Galéria

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL