Megkezdődtek a Csabai Garabonciás Napok

2017. október 2. 19:04 | behir

Fáklyás felvonulással és Anna and the Barbies koncerttel megkezdődött vasárnap este a 26. Csabai Garabonciás Napok. Az 1992 óta megrendezett diákfesztiválon idén 10 békéscsabai középiskola indított diákpolgármester-jelöltet, akik egész héten zajló kampányukkal igyekeznek megnyerni társaik bizalmát.

Tomboló hangulat uralta Békéscsaba főterét vasárnap este. A diákok egy emberként drukkoltak saját jelöltjüknek és iskolájuknak. Az egyik diákpolgármester-jelölt kérdésünkre elmondta, hogy hihetetlen és leírhatatlan érzés fogadta vasárnap este.

Az egymással való versengés mögött valójában egy egész várost átérő összefogás rejtőzik. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója is csak méltatni tudta a rendezvényt, véleménye szerint a tanuláson túl pont ez az a többlet, amit Békéscsaba nyújtani tud mindenki számára.

A többezres tömeg rendőri felvezetés mellett vonult végig a Bartók Béla úton egészen a Szent István Egyetemig. A megnyitón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere arra biztatta a fiatalokat, hogy vegyék birtokukba ezekben a napokban a várost.

A szervezők szerint a Garabonciás Napokon a diákok nem csak feltöltődhetnek, hanem önmaguk töltik fel programokkal az egy hetes rendezvényt.

– Összességében szerintem az egész arról szól, hogy egyfajta szabadságérzetük van a diákoknak. Szabadon kitalálhatják azt, hogy mit szeretnének megváltoztatni. Persze kérdés, hogy ez sikerül vagy sem – fogalmazott a behir.hu kérdésére Fodor József, a 26. Csabai Garabonciás Napok főszervezője.

Az esemény zárása csütörtökön délután lesz a Szent István Egyetem sportcsarnokában, a megválasztott diákpolgármester pedig pénteken reggel nyolc órakor kezdheti meg munkáját a városházán.

 

 

További programok »

FEL