Megfelelő ütemben halad az útfejlesztés Békéscsabán

2022. augusztus 8. 08:10 | behir.hu

Az útépítés I. ütemében 2022. július 14-én, az útfelújítás esetében 2022. július 28-án befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítés II. ütemében a munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz)

A vállalkozó készre jelentése alapján mind az 1. rész és mind a 2. rész esetében 2022. július 14-én befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Jelenleg a forgalomba helyezési engedélykérelem dokumentáció előkészítése van folyamatban.

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában 2021. december 15-én lezárult. További 28 utcában 2022. június 2-án záródott le a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az 1. részhez tartozó 1 db utcában (Alkotmány utca) az eljárás 2022. július 28-án zárult le.

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok során 13 utcában a vízvezeték rekonstrukció megtörtént, jelenleg 31 utcában már az útalapépítés van folyamatban, illetve ebből 16 utcában már a kötőaszfalt réteg terítését végzi a vállalkozó. Az előrehaladás során 15 utcában készül/elkészült a kopóaszfalt is. További 7 utcában a kivitelező az útpadka építés szakaszánál tart.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése (7 utcát érint) folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel aktuálisan érintett területeken (Útépítés II. ütem) a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Programban zajlik.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791 e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

FEL