Megfelelő ütemben halad a Fürjesi elkerülő kivitelezése

2020. szeptember 11. 08:21 | Papp Ádám Sándor

Megfelelő ütemben halad a Fürjesi összekötő út építése Békéscsabán – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás elmondta, a tervek szerint 2022 augusztusára készülhet el mintegy 5 milliárd forintból az a szakasz, amely a 44-es és a 47-es számú főútra, valamint az M44-es gyorsforgalmi útra biztosít majd gyors eljutást a Dél-Békésből érkező forgalom számára.

Még 2019-ben kezdődött el a kétszer egysávos elkerülő út kivitelezése az M44-es gyorsforgalmi út és a Csanádapácai út között mintegy 5 milliárd forintból. A közel 6 kilométeres szakasz egészén már elkészült a nyomvonal, több részén pedig már aszfalt fedi az utat. Békéscsaba alpolgármestere kifejtette, hogy az útszakasz létrehozásának célja, hogy a délről érkező teherforgalom kikerülje a várost.

– A teherforgalom a fejlesztés által nem halad keresztül a városon, a Fürjesi út segíti majd az M44-es gyorsforgalmi út elérését úgy, hogy a szakasz  keresztül halad a 47-es és a 44-es számú főúton – fogalmazott Hanó Miklós

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A térség országgyűlési képviselője már arról beszélt, hogy a szakasszal párhuzamosan szervízutat és kerékpárutat hoznak létre, valamint jelenleg is zajlik a körforgalmak kialakítása.

– Több körforgalom létesül majd: minden kereszteződésben, csomópontban körforgalmas technikai megoldás lesz. Ahol kerékpárút vezet át, ott pedig jogszabály szerint kötelező, hogy közvilágítás is legyen. Összességében közvilágítás, kerékpárút, új csomópontok azt szolgálják majd, hogy a nagy forgalom elkerülje a várost és egy körforgalmon lehessen haladni a Csanádapácai úttól az M44-esig – emelte ki Herczeg Tamás.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: a tervek szerint 2022 augusztusára várhatóan elkészülhet a közel 6 kilométeres szakasz.

További programok »

FEL