Látványos szakaszába érkezett a Fürjesi elkerülő építése

2020. november 13. 16:25 | Papp Ádám Sándor

Az ütemtervnek megfelelően, jól halad a Fürjesi összekötő út építése Békéscsabán – közölte a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás kiemelte, hogy a mintegy 6 kilométeres szakasz 5 milliárd forintból valósul meg, a Modern Városok Program révén.

Tavaly kezdődött el a kétszer egysávos összekötő út építése a Csanádapácai út és az M44-es gyorsforgalmi út között. A beruházás jelenleg ott tart, hogy elkészült a 6 kilométeres út alapja, megvan a szervíz- és a kerékpárút nyomvonala is. A Fürjesi út feladata az lesz a jövőben, hogy tehermentesítse Békéscsaba útjait a Dél-Békésből érkező mezőgazdasági forgalomtól – fogalmazott korábban a város alpolgármestere.

– A délről jövő nagy forgalom nem fogja terhelni a várost. Cél az, hogy a tehergépjárművek ne rombolják Békéscsaba útjait. A Fürjesi elkerülő a 44-es és 47-es útra való eljutást segíti és csatlakozik az M44-es gyorsforgalmi útra is. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó fejlesztés és a város egy déli elkerülőjeként fog szolgálni a jövőben – hangsúlyozta Hanó Miklós

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A projekt részeként 3 körforgalmi csomópontot is létesítenek a szakaszon. A kivitelező jelenleg a 44-es számú főútba csatlakozó körforgalmat készíti, amely egy héten belül teljesen elkészülhet.

– Jól haladnak a munkálatok. A körforgalmi csomópontok létesítése is látható már. Egy kétszintű csomóponton keresztül fog bekötni ez az út az M44-es gyorsforgalmi útba. Épülnek a szervízutak, a kerékpárút is, a körforgalmakhoz a közvilágítást is meg kell építeni – nyilatkozta hírportálunknak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A Fürjesi elkerülő a tervek szerint 2022 augusztusára készülhet el teljesen, de elképzelhető, hogy a kivitelező előteljesít, vagyis a közlekedők hamarabb birtokba vehetik a szakaszt.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

FEL