Megérkezett a színház elé a bringás szobor

2021. június 25. 13:51 | Such Tamás

Péntek délelőtt megérkezett Békéscsabára a csanádapácai származású Mihály Gábor szobrászművész Olimpia – Kerékpározók című alkotása. A versenybicikliseket ábrázoló szobor a Jókai színház bejárata előtti zöldrészen lesz látható – amely egyelőre takarásban várja az ünnepséget.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármester elmondta, a jövő hét szombaton (július 3.) 10 órakor egy zártkörű rendezvényen búcsúztatják a három helyi olimpikont – Kovács Barbarát, Márton Anitát és Özbas Szofit.

 

Az Olimpia – Kerékpározók szobor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Azt követően 11 órakor, ünnepélyes keretek közt leplezik le a Kossuth- és Munkácsy-díjas Mihály Gábor szobrászművész nívós alkotását.

Az Olimpia – Kerékpározók című szobor eredetije Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeum nagy kertjében áll. Az alkotást maga a művész ajánlotta fel, aki több szálon kötődik a városhoz.

 

Bojczán István az Olimpia – Kerékpározók szobor előtt – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

További programok »

Itthon

Békés megyei az ország egyik legélhetőbb járása

A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található. A bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel.
16:27
FEL