Megvan az álomautó? Egy Trabantot keresett a bábszínház a legújabb darabjához

2024. január 11. 14:02 | Csiffáry Zsuzsanna

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója volt a 7.tv Művészbejáró című magazinjának legutóbbi vendége, aki többek közt az intézmény idei terveiről és a felnőtteknek szóló bábelőadásokról is beszélt. Mint kiderült, a társulat a napokban egy Trabantot keresett az egyik új előadáshoz – hogy mi lenne a járgány sorsa, az is kiderül csütörtök esti adásunkból!

Néhány nappal ezelőtt a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a közösségi oldalán tette közzé, hogy TRABANT 601S KOMBI autót keres. Az eheti Művészbejáró című magazinunkban bővebben beszélgettünk az esetről az intézmény direktorával, Lenkefi Zoltánnal, ám annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy egy átgondoldolt, kreatív díszlet válik majd az autóból. 

– Készülünk egy előadással, amelynek címe a Rászedett ördögök. Ennek a történetnek a Trabant lesz a díszlete, a tervelfogadás is megtörtént. Ahogy feltettük a hirdetésünket, amely részletezi, hogy mire van szükségünk, rá húsz percre már telefonáltak is, hogy lenne autó. Az sajnos technikai okok miatt nem volt jó, de később helyben kaptunk segítséget, és ezutóbbi már sikeres akció volt. Ez az autó újjászületik majd a darabban. A történet több ördögről szól, akiket a szereplők minden egyes előadásban rászednek. Azzal kezdődik a mese, hogy éppen Soós Emőkét és Csortán Zsókát viszi a pokolba autóval az ördög, amely a mi színpadunkon robban le – fogalmazott Lenkefi Zoltán. 

Ha kíváncsi a beszélgetés további részleteire, nézze meg Művészbejáró című magazinunkat a 7.Tv-n csütörtökön 20 óra 20 perctől vagy keresse adásunkat a behir.hu YouTube csatornáján

 

További programok »

FEL