Meccsek, gólok, sztorik: Ünnepség kiváló labdarúgóink tiszteletére

2018. november 13. 19:08 | Gyemendi Réka

Jubileumi ünnepséget rendeznek az Előre legendás játékosainak tiszteletére november 20-án 16 órakor a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvény házigazdája Borbola Bence, az Előre egykori élvonalbeli játékosa lesz.

 

 

Marosvölgyi Károly 29 évig volt a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület edzője és mindhárom legendás játékossal foglalkozott. A 7.TV-nek elmondta: fontosnak tartja ezt a rendezvényt, mert így a fiatal generáció is tudomást szerezhet arról, mi történt itt néhány évvel ezelőtt. Hozzátette: szerencsésnek érzi magát, hogy edzőként élhette meg ezt a sikeres időszakot és azt reméli, hogy a jövőben még részese lehet hasonlónak.

A ünnepségre két díszvendéget is meghívnak: jelen lesz Kiss László, a Vasas sokszoros válogatott labdarúgója, valamint Détári Lajos, akit az utolsó magyar labdarúgó világsztárként is emlegetnek.

Békéscsaba polgármestere az ünnepség sajtótájékoztatóján kiemelte: világszerte és Békéscsabán is a futball számít a legnépszerűbb sportágnak. Ezért a szervezők egy 90 perces beszélgetésre és meccsjelenetekkel tarkított ünnepségre invitálják a labdarúgás szerelmeseit, ahol a kiváló játékosaink teljesítményére emlékeznek vissza.

 Három labdarúgóról van szó: Pásztor József 40 évvel ezelőtt nyerte el az év labdarúgója címet az osztályzatoknak köszönhetően; Árgyelán János 25 évvel ezelőtt lett az év labdarúgója a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján. Vágási Sándor öt góljára is visszaemlékezünk. Az öt gól negyven évvel ezelőtt a Diósgyőr elleni meccsen került az ellenfél hálójába, és akkor a kiváló játékos 10-es osztályzatot kapott a Népsportban. Mindhárom sportoló nagyszerű teljesítményt nyújtott az előre színeiben – idézte fel Szarvas Péter.

A belépés díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szigeti@bekescsaba.hu email címen lehet Szigeti Csabánál.

 

További programok »

FEL