Mayerhoffer-kiállítás nyílt a Lencsési Közösségi Házban

2024. február 17. 08:26 | Fajó Attila

Mayerhoffer Miklós festményeiből nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban pénteken. A csabai művészember, az egykori Mokos József tanítvány az alkotói tevékenység holisztikus látásmódjának híve.

– A közösségi ház működését egy olyan társadalmi támogatóbázis és szellemi alkotókör veszi körbe, melyek biztosítják a kultúra-közeliségünket, aktualitásunkat és lehetővé tették, hogy a ház 1991-es indulása óta már mintegy 300 kiállítást szervezhessünk e falakon belül, természetesen különböző műfajokban – mondta el Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője. Hozzátette: Mayerhoffer Miklós, aki ízig-vérig békéscsabai alkotó, szorosan kötődik az intézményhez, hiszen az abban működő Márvány Fotóműhelyt tudása és tapasztalata okán is szakmai tanácsokkal látja el.

 

Galéria

 

Mayerhoffer Miklós festőművész kettősségként fogalmazta meg a művek jellemzőjét: egyrészt a figurális piktúra, ami a Mokos-féle iskola sajátja, másfelől a geometriai absztrakció, ami pedig a Bauhaus stílus jellemzője.

– Körös-parti nyarat ősszel festek, napraforgót pedig a virágzása után, s hogy miért? Mert nem kívánok a láthatókra hagyatkozni, azok után bárki festhet, én szeretek ebben is szabadságot találni és engedni az ihletet, hogy menjen a maga útján – hangsúlyozta az alkotó, aki nyomdaipari mérnökként a Szent-Györgyi Albert Technikumban is hosszú ideig dolgozott. 

A most nyílt kiállítás mintegy 30 alkotást foglal magába és az érdeklődők március 8-ig tekinthetik meg.

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
17:48
FEL