Lovas kiállítás és bemutató a Lencsési Közösségi Házban

2024. április 19. 19:46 | Fajó Attila

Új időszaki kiállítás nyílt Borgulya Ágnes Artetov festőművész alkotásaiból, a Lencsési Közösségi Házban. A szarvasi alkotó tárlatának címe: A világ kincse a lovak két szeme között rejlik.

– A lovak iránti szeretet velem született, mondhatni. Nem emlékszem olyan időre, amikor ne bámultam volna őket csodálattal és ahogy megtehettem saját állatrea, sőt most már állatokra is szert tettem. A festményeim témaadói ők, és valóban úgy érzem, kimeríthetetlen forrás, feneketlen kút a róluk készült festmények megalkotása. Ez az életem – nyilatkozta hírportálunknak a szarvasi származású alkotó, Borgulya Ágnes Artetov

Takács Péter intézményvezető köszöntő szavaiban kiemelte: a Lencsési Nyugdíjas Klub vezetője, Szabó Zsuzsa ötlete nyomán sikerült felvenniük a kapcsolatot a festővel és nagyon hálásak, hogy elhozta képeit a közösségi házba. 

Szabó Zsuzsa megnyitó beszédében a lovaknak az egyetemes emberi történelemben elfoglalt szerepéről értekezett. A Békés Megyei Lovas Szövetség tiszteletbeli elnöke a kiállítás zárásaként különleges lovas bemutatóra hívta fel a figyelmet, ahol Nógrádi Csilla és barátai, valamint Kaposi László és Szabó Zsófia, a Pegazus lovas iskola képviseletében lovagolt.

A kiállítást és az azt követő lovas bemutató idejére Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester is csatlakozott a jelenlévőkhöz. 

Galéria

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL