Mától könnyebben megközelíthető a gyulai kórház Semmelweis tömbje

2023. október 5. 18:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Önköltségi áron, mintegy 25 millió forintból újult meg az útburkolat és a járda a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának Semmelweis tömbje körül. A szülészet, nőgyógyászat és gyermekosztály könnyebb megközelítését a Duna Aszfalt Zrt. felajánlása tette lehetővé.

A Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagintézményében még 2016-ban adták át a Semmelweis tömb felújított épületét. Akkor nem volt forrás arra, hogy az épületegyüttes körül található, 1986-ban készült útburkolatot kijavítsák.

– Az elmúlt évtizedekben sokszor kerestük már a lehetőséget, hogy erre a problémára megfelelő forrást találjunk. Idén Kovács József országgyűlési képviselő segítségével jutottunk el a Duna Aszfalt Zrt.-hez, amely tett egy felajánlást, miszerint szakembereik megoldják nekünk ezt a problémát – tájékoztatott Dr. Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgatója.

Az építőipari vállalkozás önköltségi áron, mintegy 25 millió forint értékű beruházással támogatta a gyulai egészségügyi intézményt. A felajánlásnak köszönhetően 850 négyzetméteren aszfaltozták újra a Semmelweis utcai bejárattól egészen az új műtéti tömbig terjedő területet, ahol járdákat, parkolókat és pihenőhelyeket is kialakítottak. Továbbá egy több mint harminc éves liftet váltottak ki egy az akadálymentesítést szolgáló vasbeton rámpa építésével.

– A Duna Aszfalt Zrt. és a mögötte álló cégcsoport cégcsoport fontosnak tartja az egészségügy támogatását, és az ilyen jellegű CSR tevékenységünket jellemzően sporttámogatás mellett, a környéken lévő és a működési területünkön lévő kórházak támogatásával érjük el – emelte ki Tóth László, a Duna Aszfalt Zrt. igazgatósági elnöke.

A beruházásnak köszönhetően könnyebben lehet megközelíteni a gyulai tagkórház szülészet- nőgyászati, valamint a gyermekosztályát.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Az Airbus üzemében gyártott alkatrészek a teljes helikopter üzletágat ellátják

Két éve indult el a termelés az Airbus gyulai gyárában. Az üzemben készült helikopter alkatrészek 2023 végén megkapták az európai repülésbiztonsági ügynökség felhasználási engedélyét, azóta a termelés három műszakban folyik. A Gyulán gyártott eszközöket a vállalat németországi és franciaországi összeszerelő üzemeiben építik be az új helikopterekbe.
2024. július 12. 19:07
FEL