Márton Anitát nem kell műteni, de odalehet az idénye

2018. július 4. 15:27 | behir

A világbajnok Márton Anitát nem kell műteni, de odalehet az EB-je, sőt, a teljes idénye is.

Mint arról korábban beszámoltunk, sérülés miatt nem indult a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon a súlylökő Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója, a sportág egyetlen magyar világbajnoka. Márton Anita makacs sérülése miatt kényszerült lemondani a részvételét. Ráadásul Anitát alig több mint egy hónap választja el a Berlinben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságtól…

 – A jó hír az, hogy nem kell műteni, a rossz viszont az, hogy ha nem következik be gyors javulás, oda lehet az idei Európa-bajnokságom, akkor pedig a szabadtéri idényem hátra lévő hónapjait is elveszíthetem. Izgatottan várom a jövő hetet, legközelebb akkor mondhatják ki az orvosaim, hogy szabad-e erőltetnem az edzéseket, vagy jobban teszem, ha inkább pihentetem a fájó térdemet. pontosabban a négyfejű combizmomat, ahonnan a fájdalom kisugárzik – nyilatkozta a 29 éves atlétanő az SzPress Hírszolgálatnak.

Az olimpiai bronzéremmel, szabadtéren világbajnoki ezüsttel, fedett pályán pedig arannyal büszkélkedő dobóatléta nem sokkal az után kezdte fájlalni a lábát, hogy Birminghamben „tető alatt” a súlylökők küzdelmének első helyezettje lett.

 – Egy újabb és rövidebb alapozásba kezdtünk Eperjesi Lászlóval, az edzőmmel, amikor azt tapasztaltam, hogy nagyobb súlyokkal guggolva, illetve forgómozgás közben először hasító fájdalmat érzek, aztán meg az az érzésem, mintha satuba fogták volna a térdemet. Minden lehetséges vizsgálaton keresztül mentem, az már biztos, hogy a műtétet elkerülöm, de a terheléssel egyelőre csínján kell bánnom. Ezért aztán a teljes gázból mondjuk az egyötödét visszavettem. Kaptam gyógyszert, gyógytornára járok – ami egyébként is jól jön nekem -, sokat nyújtok és masszőrhöz is járok, de még akupunktúrás kezelést is kapok. Rövidesen kiderül, hogy miként tovább – mondta Anita, aki úgy gondolja, hogy még mindig jobb az idei versenyidényt kihagyni, mint kockáztatni a jövő évi világbajnoki szereplését, ahogy a tokiói olimpiai bizonyítás lehetőségét.

Nem csupán a Gyulai István emlékének tisztelgő nemzetközi versenyt, hanem az IAAF két pénzdíjas Gyémánt Liga erőpróbáját is lemondani kényszerültek, emellett betervezett hazai szerepléseket is.

 – Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy az edzésekkel nem álltam le, de mindent a szokásosnál is óvatosabban csinálok. Jó érzés azt tapasztalni, hogy a bajban a szövetség és a klubom is a segítségemre sietett. E közben titkon azt remélem, hogy egy szép napon – persze még az idén – arra ébredek, hogy már nem a fáj a lábam, és mindent úgy csinálhatok, ahogy a birminghami világbajnoki győzelmem előtt – hangsúlyozta Márton Anita, aki mostanában a szokásosnál egy kicsit többet törődhet a kutyáival, a Golden retriever Bobbival és a Foxterrier Jumperrel.

 

Forrás: atletika.hu

További programok »

Sport

Éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton

Az eddigi hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül 2019. augusztus 19-én a Szent István Napi Lovas Vigadalom néven ismert éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton, a Gergely tanyán, amelyet idén is sok egyéb programmal színesítenek a szervezők.
2019. augusztus 12. 02:02
FEL