Világbajnok lett Márton Anita a birminghami fedettpályás vb-n!

2018. március 2. 22:40 | behir.hu

Péntek este lépett dobókörbe a birminghami fedettpályás világbajnokság leginkább éremszerzésre esélyes magyar atlétája, Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója. Anita meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, 19.62 méteres lökésével pénteken 22.30 óra környékén világbajnok lett!

Öt magyar versenyző indult a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon. Spiriev Attila sportigazgató az esélyekről a szövetség honlapján úgy fogalmazott: Márton Anita éremért megy Angliába, Baji Balázs (60 m gát) és Krizsán Xénia (ötpróba) a legjobb nyolc közé kerülésre pályázik, a gátas Kozák Luca és Kerekes Gréta pedig a középdöntőbe jutást tűzi ki célként.

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Márton Anita a verseny előtt elmondta, a dobogós helyezés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres országos fedett csúcsát is. Ennél Birminghamben kétszer is lökött jobbat, már a 19.48 méteressel is világbajnok lett volna, de utolsó lökésével még ezt is túlszárnyalta: 19.62-vel lett világbajnok!

Krizsán Xénia ugyancsak pénteken pályafutása legjobb vb-helyezését elérve hatodik lett a női ötpróbázók versenyében a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

A tavalyi londoni vb-n 110 m gáton bronzérmes Baji Balázs szombaton kezd a 60 m gát előfutamában, ahonnan elvárható a továbbjutása. Másnap kerül sor az elődöntőre és a döntőre. Az Év sportolójának választott gátas idei 7.60 másodperces idejével 12. a nevezési listán, a mezőny erőssége és a szám kiszámíthatatlansága miatt a fináléba jutása jó eredménynek számítana.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL