Atlétika: Három csabai a Csapat EB-n

2017. június 20. 17:11 | Kovács Dávid

Az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdette Spiriev Attila a Csapat Európa-bajnokság  2. Ligában  szereplő magyar küldöttség összetételét. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot három versenyző, Márton Anita, Baji Balázs és Bogdán Annabella is erősíti a magyar válogatottat az izraeli viadalon. A versenyt június 24-én és 25-én Izraelben, Tel Avivban rendezik.

A versenyen tizenkét ország atlétái vesznek részt: a mieink és a házigazdák mellett Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Moldova, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia képviselteti magát. A csoport első két helyezettje feljut a Csapat EB 1. Ligába. Az előzetes esélylatolgatások alapján ehhez valószínűleg az onnan legutóbb kiesett Litvánia és Lettország mellett Szerbiával és Horvátországgal kell leginkább megküzdenie a magyar együttesnek.

A magyar válogatottat a csabai klub világklasszisai Márton Anita és Baji Balázs is erősíti. Mellettük kivívta az indulás jogát Bogdán Annabella gerelyhajító is a bravúros bajnoki győzelmével - tájékoztatott közleményében a csabai klub. A küldöttség június 22-én, csütörtökön utazik Izraelbe.

További programok »

FEL