Elégedett a szezonkezdettel a súlylökő Márton Anita

2023. február 2. 18:11 | behir

A tavalyinál lényegesen jobb eredményekkel kezdte az évet, így kifejezetten elégedett a fedett pályás szezon rajtjával Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója.

A 34 éves magyar dobóatléta az M1 aktuális csatornának beszélt eddigi versenyeiről és az idei évre vonatkozó terveiről, megemlítve, hogy az előző évben 16,23 méterrel nyitott, míg idén előbb Nyíregyházán 17,17 métert ért el, majd néhány napja Csehországban már 18,22 méteres dobást produkált, aminek nagyon örül.

"Azt látjuk, hogy jó formában vagyok, jól sikerült az alapozás. Szerencsére sérülésmentesen tudtam ezt a három hónapos időszakot végigcsinálni. Összességében ez nagyon bíztató, főleg, ha azt nézzük, hogy még a szezon elején vagyunk" - mondta Márton Anita, hozzátéve, hogy neki általában versenyről versenyre javul a teljesítménye.

A magyar atlétikai első és eddigi egyetlen világbajnoka számára a téli szezon fő versenye a márciusi, isztambuli fedett pályás Európa-bajnokság lesz, azt követően egy újabb alapozás következik, a szabadtéri idényt pedig várhatóan április végén kezdi meg.

"A szabadtéri szezon fő versenye természetesen a budapesti világbajnokság lesz, melyet már nagyon várok. Ott egy 19 méter körüli, afeletti eredmény nagyon szuper lenne és a cél, hogy döntőbe kerüljek. Azt azért tudni kell, hogy most nagyon erős a női súlylökés mezőnye, úgyhogy a fináléba jutás nem egy egyszerű dolog" - jegyezte meg Márton, aki arra számít, hogy a hazai közönség, illetve a családja plusz erőt ad majd neki az augusztusi vb-n. - "Az úszóktól is hallottam, hogy nagyon jó érzés magyarországi világbajnokságon versenyezni, úgyhogy már ilyen szempontból is nagyon várom. Az viszont biztos, hogy ez a vb a magyar atlétika és Magyarország számára is egy nagy esemény."

Forrás: MTI

További programok »

FEL