Már biztos kiesőként búcsúzhat szerdán a hazai közönségétől az Előre NKSE

2021. május 25. 18:56 | Hidvégi Dávid

Matematikailag is kiesett a női kézilabda első osztályból Békéscsabai Előre NKSE, miután vereséget szenvedett a Szombathely otthonában! A lilák most szerdán már tét nélkül játszhatják le az utolsó hazai mérkőzésüket az élvonalban!

A viharsarki együttesnek győznie kellett volna ahhoz, hogy még legyen esélye megőrizni az élvonalbeli tagságát. Az első félidőben hol a Szombathely, hol a Békéscsaba játszott jobban, így a szünetben 11–11-et mutatott az eredményjelző. Bár az Előrének megvolt az esélye a győzelemre, végül 26–24-es vereséget szenvedett a 13. helyezett otthonában és matematikailag is kiesett az élvonalból.

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen az egész hét munkája azt nem mutatta, hogy a két pontot ott hagyjuk majd. Nagyon sajnálom, viszont úgy gondolom, hogy ebből erőt tudunk meríteni. Egymásért küzdöttünk, amit a következő mérkőzésig el kell mentenünk és akkor reméljük, hogy egy jól sikerült meccsel búcsúzhatunk a szezontól hazai pályán – értékelte a mérkőzést a csabaiak balszélsője, Szabó Panna.

Az Előre NKSE 24 meccsen 6 pontot szerzett, mérlege 2 győzelem, 2 döntetlen és 20 vereség, ezzel a tabella utolsó, 14. pozícióját foglalja el. Az együttes az utóbbi időben jól szerepelt hazai pályán, így bízik abban, hogy szerdán szépen búcsúzhat el a hazai közönségtől. A lilák ellenfele a 9. helyen álló Dunaújváros lesz.

– A Dunaújváros egy jó csapat, az elmúlt fordulóban gyakorlatilag simán verte a Kisvárdát hat góllal. Rutinos és fiatal játékosok alkotják. Az együttes jól szervezett és rutinos. Motiváltak a jobb pozíció megszerzése miatt, ugyanúgy, mint mi, ezért egy nagyon jó mérkőzésre számítok. Bravúr és extra kell a győzelemhez, hiszen a tabellán elfoglalt hely alapján az látszik, hogy a DKKA a jobb csapat, jobban is szerepel a bajnokságban – mondta a mérkőzést megelőzően Vida Gergő vezetőedző.

A Békéscsaba és a Dunaújváros találkozóját szerdán 18 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n, és a behir.hu közösségi felületein.

További programok »

FEL