Győzelemmel búcsúzott hazai pályán az NB I-től a Békéscsabai Előre NKSE

2021. május 26. 19:53 | Hidvégi Dávid

Már csak a becsületéért játszhatott a Békéscsabai Előre NKSE szerda este a Dunaújvárosi KKA ellen, hiszen az előző fordulóban eldőlt, hogy jövőre nem folytathatja az első osztályban. A lilák a kiélezett találkozón jól játszva, egy góllal győztek, így szépen búcsúztak a hazai közönségtől és az NB I-től.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE – DUNAÚJVÁROS KKA 32–31 (14–14)
K&H liga női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, néző. Vezette.: Medve R., Südi P.
Békéscsaba: Mistina – Andróczki 4, Kukely A. 7, Radojevic 8, Agbaba 4, Mitrovic, Szabó P. 5 Csere.: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Iván, Giricz 1, Török F. 3. Vezetőedző: Vida Gergő.
Dunaújváros: Wéninger – Szalai 6, Barján, Bulath 11, Dabevska 1, Román 3, Kazai 3. Csere.: Babovic, Hlogyik (kapusok), Mihály 1, Ferenczy 3, Horváth 2, Fodor 1, Krupják–Molnár, Husti. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 6 ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

A Békéscsaba keretében továbbra sem lehetett ott Fodor-Bottó Rózsa és Borgyos Panna, valamint Tena Petika, utóbbi az Érd elleni győzelem alkalmával íratkozott fel a sérültek listájára. A Dunaújváros a 9. helyről várta az összecsapást úgy, hogy idegenben eddig egyetlen meccset sem nyert, hiszen mind a 12 alkalommal veszített.

Az Előre sem nyert még idegenben, hiszen mind a 6 pontját hazai pályán szerezte 2 győzelem és 2 döntetlen után. A viharsarki együttes három fordulóval a vége előtt vereséget szenvedett a Szombathelyen a másik kiesőjelölt ellen, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól. A lilák jövőre az NB I/B-ből próbálhatnak visszajutni az első osztályba.

 

Kiegyenlített első félidő

 

A mérkőzés első gólját a hagyományos lila mezében pályára lépő Békéscsabai Előre NKSE szerezte meg a 2. percben Kukely Anna révén (1–0). A Dunaújváros rögtön egyenlíteni tudott Román Dorina találatával (1–1). Az első tíz percet a vendégek kezdték jobban, kétgólos előnyre tettek szert (3–5). Vida Gergő a mérkőzés első tíz percében változtatott a kapus poszton, miután Mistina Kitty hét lövésből egyet sem hárított, így a csabai kapuban Szabó Dóra folytatta.

A Dunaújvárosnál Szalai Babett kezdett nagyon jól, egymás után négy gólt szerzett (6–8). A csabaiknál Török Fanni és Giricz Laura talált be egymás után, így egyenlítettek az első félidő közepén (8–8). Egy három és fél perces gólcsendet Ferenczy Fruzsina tört meg, majd Andróczki Flóra talált be (9–9). A 20. percben egygólos hazai vezetésnél a vendégek mestere, Vágó Attila időt kért (10–9).

Az egyperces szusszanás után a kapusoké volt a főszerep, előbb Szabó védte Sanja Dabevska lövését, majd a másik oldalon Wéninger Alexa hárította Ivana Mitrovic próbálkozását. A következő támadást ismét a csabai hálóőr állította meg, de a hazaiak nem tudták kihasználni a lehetőséget, Ferenczy egyenlített (10–10). A 24. percben Giriczet kiállította a játékvezető, de a Dunaújváros nem tudta átvenni a vezetést.

Az első félidő utolsó öt perce 12–11-es Előre-vezetéssel kezdődött, a vendégek Horváth Gréta góljával egyenlítettek. Tamara Radojevic hétméteres góljával ismét vezetést szerzett a Békéscsaba, majd a Fejér megyei gárda Andróczki kiállítása után a büntetőből Bulath révén újra egalizált (13–13). Az utolsó percben mindkét oldalalon esett egy-egy találat, így 14–14-es döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

 

Az Előre nagy küzdelemben szerezte meg a győzelemért járó két pontot

 

A második félidőt emberhátrányban kezdte a Békéscsaba, hiszen még fél perc maradt Andróczki kiállításából. Az első találatot a játékrészt kezdő Dunaújváros szerezte Bulath hétméteres góljával, ezzel átvéve a vezetést (14–15). Az Előre nem hagyta, hogy az Újváros hosszabb időre vezessen, a 37. percben már ismételten jobban állt Radojevic hatodik találata után (18–16).

A 40. perc megkezdésekor még mindig kétgólos előnyben volt a hazai csapat, de Bulath duplája után egyenlítettek a vendégek (21–21). Ekkor Vida Gergő időt kért és újra kapust cserélt, Mistina tért vissza. A hazaiak visszavették a vezetést, majd kihagytak egy ziccert, a vendégek kapujába időközben beálló Anastasija Babovic védett (22–21). A 45. percben Mihály Petra góljával egyenlített a Fejér megyei csapat (22–22).

Az Előre a következő öt percben ugyan kétgólos előnyre tett szert, de a DKKA tapadt az ellenfelére, így az utolsó tíz perc 26–26-os állással kezdődött. Előbb Andróczki szerzett egy szemet gyönyörködtető találatot, Román egyenlített, majd Radojevic ismét hétméteresből volt eredményes (28–27).

Az 55. percben Kukely Anna talált be, ekkor Vágó mester kikérte a második idejét (29–28). Az időkérés után egyenlített a Kohász Szalainak köszönhetően, majd a másik oldalon Szabó Panna talált be (30–29). Az 56. percben Mistina egy kulcsfontosságú védést mutatott be, Krupják-Molnár Beatrix lövésében nem volt elég erő, amely után Szabó újra gólt szerzett (31–29).

A Dunaújváros büntetőhöz jutott, amelyet értékesített, majd a másik oldalon Kukely talált hálóba, ezzel újra két góllal vezetett az Előre (32–30). Vágó Attila ekkor kikérte az utolsó idejét, reménykedve a sikeres taktikai változtatásban. Az 59. percben Kukely Annát piros lappal kiállította a játékvezető, majd Mistina védett. Az utolsó percben még feljött egy gólra a DKKA a tizenegyszer eredményes Bulath góljával (32–31). Az Előre NKSE ugyan elrontotta az utolsó akcióját, a vendég csapat már nem tudott egyenlíteni. A lilák 32–31-re megnyerték az idei utolsó hazai meccsüket, ezzel már 8 pontosak a táblázaton, de az utolsó helyről már nem tudnak elmozdulni, függetlenül az utolsó forduló eredményétől.

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL