Már Békéscsabán is facsemete szimbolizálja a férfi felelősséget

2019. április 11. 17:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Békéscsabán is elültették a Férfi Felelősségvállalás Fáját csütörtökön. A szervezet tagjai a két éve futó országos programban közel negyven teleülésen ültettek fákat azért, hogy felhívják a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára.

 

 

A Férfiak Klubja 2013 óta dolgozik azon, hogy a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfi példaképeket állítson, ezért apa-fia köröket, klub csoportokat és apa-fia táborokat működtetnek.

– A Férfiak Klubja kezdeményezte a Férfi Felelősség Fája szimbólumának elültetését. Ezzel szeretnénk felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy nélkülünk nem lesznek nők, nem lesznek családok és nem lesz jövő generáció, valamint arra, hogy otthon hihetetlen nagy szükség van ránk, nagyobb, mint a történelem folyamán bármikor – mondta el Bedő Imre. A Férfiak Klubjának alapítója szerint a férfiaknak nem csupán a munkahelyen kell felelősséget vállalniuk, hanem a családjukban is, mert mint mondta, csak egy egészséges családmodellben lehet építeni a jövő társadalmát.

Békéscsabán a Nagy Ferenc alpolgármester és a klub alapítója, Bedő Imre egy kőrisfa csemetét ültetett az Árpád fejedelem térre.

– A férfinak és a nőnek támogatnia kell egymást és a férfiak többségének egy családközpontú mintát kell követnie, amely Békéscsabán jellemző is, hiszen gyakran láthatjuk, hogy apukák kísérik a gyerekeket a játszótérre vagy a sportrendezvényekre – mondta el Nagy Ferenc. Az alpolgármester hozzátette: a Férfi Felelősség Fája által képviselt értékek helyesek és követendőek, ezért támogatta a kezdeményezést a békéscsabai önkormányzat.

A klub célja, hogy néhány éven belül a Kárpát-medence minden településén elültessék a Férfi Felelősség Fáját.

További programok »

FEL