Magyar kézműves remekek a Megyenapon

2017. augusztus 27. 08:28 | behir

A megyei iparkamara standján is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra Békés megye kiváló kézművesei szeptember 2-án, a Megyenapon.

Békéscsaba főterén az érdeklődők egész nap megcsodálhatják a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által díjazott termékeket, amelyek a Magyar Kézműves Remek címet viselik. Ezt a címet a mesterek, készítők feltüntethetik a terméken, jelezve annak magas színvonalát.

A 15 évvel ezelőtt létrehozott címre mindig nagy létszámban jelentkeznek a Békés megyeiek, eddig tizenhárom kézműves nyerte el, huszonhárom termékkel. Tavaly az országos kamara elnöki aranyérem kitüntetésében is részesültek ketten, akik már több mint ötszörös remekek: a Berényi Textil Kft., valamint Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a Népművészet Mestere.

Békés megyéből idén tizennégy alkotó tizenöt pályamunkával jelentkezett, ezzel ismét éllovas a térség hazai szinten. Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptember 22-én lesz.

Békés megyei Kézműves Remek díjasok: Asztalosné Szilágyi Julianna és Dupsi József száraztészta-készítők, Balogh Gáborné textilműves; Debreczeni János takács, népi iparművész, a Népművészet Mestere; Debreczeni Jánosné viseletkészítő (mindketten a Berényi Textil Kft-től); dr. Illés Károlyné kézi hímző; Kádár Manni és Nagyné Szatmári Katalin mézeskalács-készítők; Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a Népművészet Mestere; Kovács István húsfeldolgozó; Lukács Eszter Mária hímző; Molnár Anikó porcelánfestő, fazekas; Tóth Imréné népiékszer-készítő, hímző.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

További programok »

FEL