Remek kézművesek: Mindenki a döntőben, még többen a Megyenapon

2018. augusztus 24. 13:53 | behir

A Magyar Kézműves Remek Díj elismerések elbírálásának utolsó fordulójába minden Békés megyei jelentkező bejutott. Megyénk 11 kézművese, köztük 3 békéscsabai nevezett és jutott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által alapított elismerés idei döntőjébe, eredmény szeptemberben lesz.

Közülük többen, valamint a 2002 óta elnyerhető díj többi megyei birtokosa is kiállít, ill. árusít majd szeptember 1-jén Békéscsaba főterén, a Megyenapon. Így díjazott kosarat, kolbászt, száraztésztát, zöldség- és gyümölcslevet vásárolhatnak, akik kilátogatnak a rendezvényre.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei szinten koordinálta a pályázatot, amelyben a megyeszékhely mellett Békés, Gyomaendrőd, Orosháza, Pusztaföldvár és Újkígyós is érintett, kézműveseik révén. Országos szinten a jelentkezőink számával a képzeletbeli dobogó második helyén szerepelünk a megyék versenyében.

A Magyar Kézműves Remek pályázatot még 2002-ben hirdette meg a kamara a magyar kézműves hagyományok és az ezzel kapcsolatos adottságaink jobb hasznosítása céljából. A címre mindig nagy létszámban jelentkeznek a térségünkben alkotó kézművesek, s a nyertes mesterek, készítők feltüntethetik a terméken, jelezve annak magas színvonalát.

A Magyar Kézműves Remek díjat eddig 16 Békés megyei kézműves nyerte el, 30 termékkel. Továbbá aranyérem kitüntetésében is részesültek ketten, akik már több mint ötszörös remekek: a Berényi Textil Kft., valamint Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a Népművészet Mestere.

(x.)

További programok »

FEL