Open Road Tour – Békés vármegyébe érkezik Közép-Európa legnagyobb motoros túrája

2024. április 18. 18:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az Open Road Tour május 23. és 26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon halad végig Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő és Gyula érintésével. A résztvevő több száz motoros összesen 831 kilométert tesz meg idén, hogy ezúttal Békés vármegye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze.

A szervező Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongói tömörítő Open Road Riders Community és a Körös-Motoros Karitatív Karitatív Egyesület, valamint az érintett Jászberény és a Békés vármegyei települések polgármesterei sajtótájékoztatón ismertették a négynapos motoros túra idei állomásait és programját. A békéscsabai kötődésű főszervező, Hankó Ákos úgy fogalmazott, hogy annyira jól sikerült az első két országjárás, hogy most már haza meri hozni a túrát. Idén a hegyi utak helyett az alföldi tájjal, pontosabban Békés vármegye értékeivel ismerkedik majd a több mint 200 motoros.

– A motorosok akiket kérdeztem azt mondták, hogy egyáltalán ne aggódjak, hogy milyen lesz az Alföldön motorozni. Különben is ilyen nagyon-nagy csapatban gurulni az együtt töltött idő megéléséről szól. A motorozás egyéni dolog, mégis egy csapatban közlekedünk az Open Road Tour során, és amikor leszállunk a motorról, nagyszerűeket tudunk beszélgetni – hangsúlyozta Hankó Ákos. A főszervező hozzátette: az idei útvonal lehetővé teszi, hogy sok olyan motoros ellátogasson Békés vármegyébe, akik eddig ezt nem tették meg.

 

Galéria

 

A tájékoztató résztvevői, köztük a rendezvény fővédnöke, Knezsik István is kiemelte: a túra a biztonságos közlekedésre is felhívja a figyelmet, hiszen akár motort, akár más járműveket vezetve úgy közlekednünk, mintha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.

– Azt gondolom, hogy a közlekedés egy társasjáték. És ebben a társasjátékban a KRESZ egy önálló nyelv, ha ezt a nyelvet ismerjük, akkor tudunk egymással kommunikálni, és biztonságos lesz a közlekedés. Ha nem tudjuk, abból lesz a káosz, a balesetek. Fontosnak tartom, hogy megtanuljunk figyelni egymásra – hangsúlyozta az Autós Nagykoalíció elnöke.

A békéscsabai kísérő rendezvények szervezésében a Körös-Motoros Karitatív Egyesület tagjai is részt vesznek, akik a május 25-i gyereknapi programok mellett az Open Road Tour jászberényi állomására is indítanak egy jótékonysági akciót.

– A karitatív egyesület megkeresése után, beszélgetve a helyi óvodákkal, arra jutottunk, hogy stílusos lenne ha akár kis motorokat hoznának nekünk. Arra készülünk, hogy az ottani kis óvodások is motorral érkeznek, és ezt a motorállományt fogják Seben Gabrielláék társasjátékokkal, egyéb készségfejlesztő játékokkal kipótolni – mondta el Budai Lóránt. Jászberény polgármestere hozzátette: bár a városukban csupán két órát tölt el az Open Road Tour csapata, de egy teljes gasztro- és kulturális fesztivált szerveztek az esemény köré.

Jászberény után Gyomaendrődön lesz még egy pihenő és csatlakozási pont, majd a résztvevők péntek este érkeznek Békéscsabára, ahol egy blues koncerttel várják őket, amelyet a Csabai Csípős Blues Klub szervez. Másnap Békéscsaba–Orosháza-Gyopárosfürdő–Gyula–Békéscsaba az útiterv.

– Nagyon jó koncertek lesznek. Egyrészt május 24-én pénteken a Csabagyöngye stégen egy blues koncert, 25-én szombaton a főtéren pedig a főattrakció, Ganxsta Zolee és a Kartel nagyzenekaros koncertje lesz. Mindenkit várunk a rendezvényre, aki szereti a motorozást, a jó koncerteket és a jó hangulatot – emelte ki Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere hozzátette: a megyeszékhely örömmel lett házigazdája az eseménynek, és bízik abban, hogy a kellemes élmények a jövőben is visszahozzák a városba a motoros túra résztvevőit. 

Békéscsabát vasárnap délelőtt hagyják el a motorosok, akik még közösen ellátogatnak a szabadkígyósi kastélyba.  A szervezők a sajtótájékoztatón kiemelték, hogy az Open Road Tour nem csupán egy motorosoknak szervezett turisztikai program, de kulturális eseménysorozat is, amelyre az érintett települések lakóit is szeretettel várják.

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL