Felelős magatartás kérnek a hétvégére is a Békés megyei polgármesterek

2020. április 25. 08:33 | Papp Ádám Sándor

A hétvégére a polgármesterek ismét megkapják azokat a szigorítási jogosítványokat, amelyeket a húsvéti hosszú hétvégén foganatosíthattak először.

Szarvas Péter, Békéscsaba  polgármestere közösségi oldalán ismertette a szombaton és vasárnap aktuális korlátozásokat a megyeszékhelyen. Felhívja a 65. életévüket betöltött lakosok figyelmét arra, hogy maradjanak otthon és csak indokolt esetben hagyják el lakásukat. A városvezető javasolja a szájmaszk viselését a közösségi területeken, különösen a vásárcsarnokban, piacon, üzletekben, játszótereken. A bejegyzésben kiemelte: a békéscsabai vásárcsarnokban és piacon a 65 év felettiek továbbra is csak 9:00 és 10:30 óra közötti időszakban vásárolhatnak. Részletezi, hogy a közterületeken és közparkokban tartózkodni a hétvégén csak alapos indokkal lehet, továbbá tilos a piknikezés.

– A szabályok betartását a rendőrség, a közterületfelügyelet és a polgárőrség az eddiginél fokozottabban ellenőrzi – emelte ki Szarvas Péter.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere közösségi oldalán tette közzé hétfőn, hogy amennyiben a helyiek betartják a kormány által előírt ajánlásokat, korlátozásokat, úgy nem kíván egyéb rendelkezéseket hozni a hétvégére.

– A gyulai polgárok felelősen viselkedtek az elmúlt hétvégén is, jellemzően betartották a kijárási korlátozásokat. Ez különösen fontos most, amikor közeledünk a járvány tetőzéséhez. Amennyiben a gyulai polgárok továbbra is felelősen betartják a kijárási korlátozásokról szóló kormányrendeletben foglalt szabályokat, azaz vigyázunk egymásra, akkor a jövőben sem kívánok helyben szigorúbb szabályokat alkotni a közterületek használatával kapcsolatban – írta facebook oldalán a városvezető.

Békésen sem lesz további korlátozás – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor. A városvezető elmondta: a lakosság betartja a kormány korlátozásait, ezért nem indokolt további intézkedések meghozatala. 

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere április 25-26-re felfüggesztette a Gyopárosfürdő területén található önkormányzati parkolók használatát, de a tórendszer körüli sétány és a Gyopároson található parkok, játszóterek sem látogathatók – írja bejegyzésében a városvezető. Továbbá részletezi, hogy az Orosháza területén található parkok, játszóterek, kültéri fitnesz parkok sem látogathatók, a játszó-, sport- és pihenőeszközök nem használhatók. 

Szarvason önkormányzata pénteken új, rendkívüli intézkedést léptetett életbe, mely szerint kizárólag csak a szarvasi lakcímmel rendelkezők tartózkodhatnak a város közigazgatási területén található üdülő, hétvégi ház, gazdasági épület, gyümölcstároló, szerszámtároló rendeltetésű ingatlanokban. Emellett Babák Mihály polgármester a maszk és kesztyű viselésére kéri a lakosokat.

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL