Magyar sminkbajnokok lettek Kertai Emőke tanítványai

2022. április 26. 16:15 | Such Tamás

A Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület, karöltve a balatonfüredi önkormányzattal szervezte meg a hétvégén a 64. Nosztalgia Magyar Bajnokságot. A nívós szakmai megmérettetésen a békéscsabai Kertai Emőke ezüstkoszorús mesterkozmetikus két tanítványa két aranyat is nyert.

Purecsné Lakatos Szabina (modellje Czeglédi  Kinga) a felnőttek között nappali smink kategóriában 1. helyezést, illetve nappali-báli összetettben 3. helyezést ért el. Botos Izabella (modellje Surman Viktória) szintén a nappaliban lett első és a felnőtt kreatív menyasszonyi smink kategóriában harmadik helyezett.

 

Surman Viktória, Botos Izabella modellje – Forrás: Botos Izabella

Surman Viktória, Botos Izabella modellje – Forrás: Botos Izabella

 

Kertai Emőke elmondása szerint boldogok, hogy a sok online után végre egy valódi versenyen is részt vehettek. Míg az online-ban nincs időkorlát – igy akár többször is újra sminkelhetik a modellt és a huszadik próba után töltik fel a képet –, addig a hús-vér erőpróbán az idő és a zsűri kereszttüzében, egészséges drukkban kreatívkodnak a kozmetikusok.

„Felfoghatatlan a mai napig ez az eredmény” – mondja Izabella. Kérdésemre, hogy miben különböztek a többiektől, Szabina elmondja, „többek között merészebb, feltűnőbb színeket vállaltunk be. Azt azonban kiemelném, hogy előtte rengeteg gyakoroltunk. Követtük Emőke ars poeticáját, azaz egy sminket akár százszor is lemostuk és százszor újrakezdtük.”

 

Czeglédi Kinga, Purecsné Lakatos Szabina modellje – Forrás: Purecsné Lakatos Szabina

Czeglédi Kinga, Purecsné Lakatos Szabina modellje – Forrás: Purecsné Lakatos Szabina

 

Emőke hozzáteszi, kritérium volt a tökéletes alapozás, szemöldök, száj, tusvonal és a szem halvány kiemelése.

„Nagyon régen zsűrizek – folytatja –, és ahogy végignéztem a kész sminkeken, már sejtettem, hogy dobogósok lesznek a lányok.”

 

***

 A csapat külön megköszöni a békéscsabai születésű, de már két évtizede a fővárosban élő Kovács Barbara sminkmester segítségét, aki mindig „lehozza” Békéscsabára a legutolsó irányzatokat. (Úgy látszik, nem elég az internet; mindig kell egy élethű mentor.)

 

Botos Izabella, Kertai Emőke és Purecsné Lakatos Szabina – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Botos Izabella, Kertai Emőke és Purecsné Lakatos Szabina – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL