Balaton, nyár, szerelem… – Csabai sikerek az országos kozmetikus versenyen

2023. május 18. 09:13 | Such Tamás

A Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület a balatonfüredi önkormányzattal közösen nemrégiben szervezte meg a 65. Jubileumi Magyar Bajnokságot. A Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban rendezett nívós szakmai megmérettetésen a békéscsabai Kertai Emőke ezüstkoszorús mesterkozmetikus tanítványai ezúttal is szép eredményekkel tértek haza.

– Egy borzasztóan erős versenyen vettek részt a tanítványaim – mondja Kertai Emőke, a Kertai Team vezetője. – Noha idén nem lettek érmesek, de így is nagyon örültünk az eredményeknek.

 

Czeglédi Kinga, Ilyés Gerda modellje – Forrás: Kertai Emőke

Czeglédi Kinga, Ilyés Gerda modellje – Forrás: Kertai Emőke

 

Nem mellesleg, három hónap kemény munka, ezer arclemosás, azaz újrakezdés áll az ifjú kozmetikusok mögött. Azonfelül a kozmetikus szakma egyre komplexebb és egyre sokszínűbb, ebből kifolyólag a versenyen a zsűri több szempont alapján összegzett. Szakmai kritérium volt a tökéletes alapozás, a szemöldök, a száj, a tusvonal és a szem halvány kiemelése. A versenyzők egyébiránt a Balaton, nyár, szerelem ihlette sminkeket készítettek.

 

Maczek Stefánia, Nedró Eszter modellje – Forrás: Kertai Emőke

Maczek Stefánia, Nedró Eszter modellje – Forrás: Kertai Emőke

 

A három tanuló Alkalmi smink: Naplemente kategóriában indult el. Nedró Eszter 4., Ilyés Gerda 5. helyezett lett, míg Pléli Réka a középmezőnyben végzett. A teamet Purecsné Lakatos Szabina már felnőttként erősítette, aki összetett 5. helyezést ért el.

 

Ilyés Gerda Czeglédi Kingát sminkeli – Forrás: Kertai Emőke

(Ilyés Gerda akcióban – Forrás: Kertai Emőke)

 

***

A csapat külön megköszöni a békéscsabai születésű, de már több mint két évtizede a fővárosban élő kétszeres világbajnoki 2. helyezett, háromszoros Európa bajnoki 2. helyezett, többszörös magyar bajnok Kovács Barbara ezüstkoszorús kozmetikusmester segítségét.

 

Nedró Eszter, Kovács Barbara – Forrás: Kertai Emőke

(Nedró Eszter, Kovács Barbara – Forrás: Kertai Emőke)

 

További programok »

FEL