Elhozták az első három helyezést Kertai Emőke tanítványai

2023. november 20. 15:02 | Such Tamás

A közelmúltban rendezték meg a XXIV. Kós Károly Kupa országos fodrász- és kozmetikustanuló versenyt a békéscsabai bevásárlóközpontban. A színvonalas rendezvényen Kertai Emőke ezüstkoszorús mesterkozmetikus hét tanítványa is részt vett, közülük hárman csillogó érmekkel jöttek haza.

– Az alkalmi smink kategóriában, Rózsabál fantázianéven az első három helyezett a miénk lett – mondja Kertai Emőke.

Hozzáteszi, Várdai Kitti 1.; Vincze Zsanna 2.; Szász Lilla 3. és Kajári Kitti 5. lett. Továbbá Kajári Kitti összetettben elhozta az Ilcsi vándorkupát is. (Tavaly is Emőkééké lett a vándorkupa – akkor Nedró Eszter kapta.) Azonfelül kisfantázia kategóriában, Tündérkert néven: Kovács Veronika 6., Kajári Kitti 4. helyezést ért el.

 

Vincze Zsanna modellje: Kökényesi Mercédesz – Forrás: Vincze Zsanna

 

Hozzáfűzi, egy ilyen megmérettetésen több szempontnak kell megfelelni: a dekoratív modell ragyogása már szinte sejteti a smink tónusait, a smink pedig választja a ruhát. Azért is szép ez a szakma, mert a diákok folyamatosan próbára tehetik a kreativitásukat.

A csapat külön megköszöni a békéscsabai születésű, de már több mint két évtizede a fővárosban élő kétszeres világbajnoki 2. helyezett, háromszoros Európa bajnoki 2. helyezett, többszörös magyar bajnok Kovács Barbara ezüstkoszorús kozmetikusmester, illetve egy korábbi tanítvány, Nedró Eszter segítségét.

További programok »

FEL