Ma van a csokoládé egyik világnapja; annyira szeretjük, hogy több is van belőle

2022. július 7. 10:47 | Mikóczy Erika

A csokit szinte mindenki szereti, talán ez az oka annak, hogy egy világnapba bele sem fér az iránta érzett vágyódásunk. Mindenesetre a csokoládé egyik világnapja éppen ma van.

A hivatozásokban 2009-ben tűnt fel július 7-e a csokoládé világnapjaként. S hogy hogyan ünnepelhetjük? Hát természetesen csokievéssel. Csukás István Gombóc Artúrja után szabadon: ehetünk ilyenkor kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét, lapos csokoládét, tömör csokoládét, lyukas csokoládét, édes csokoládét, keserű csokoládét, mogyorós csokoládét, tejcsokoládét, likőrös csokoládét... és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

Ennyi csoki azonban bele sem fér egy napba, talán ezért is van, hogy számos egyéb csokoládénapot ünnepelnek szerte a világon. Július 11-én például Franciaországban tartottak először csokinapot 1995-ben, Amerikában viszont szeptember 13-án van a csoki ünnepe, és október 28-án a Nemzeti Csokoládé Nap. 

Szinte már természetes, hogy vannak speciális csokoládénapok is, az étcsokoládé napját január 10-én, a tejcsokoládé napját július 28-án, a fehér csokoládé napját szeptember 22-én, a csokoládéval bevont akármik napját pedig december 16-án ünnepelhetjük csokievéssel, ha akarjuk.

További programok »

Itthon

FEL