Gyulán tanítja a karatékákat sensei Sáfár László

2024. július 8. 15:14 | behir.hu

A jövő héten Gyulán rendezik meg az A.J.K.A.Karate Szövetség nemzetközi edzőtáborát, melyet a  rangidős magyar karate nagymester, Sensei Sáfár László X.DAN vezet, most házigazdai minőségben.

Az örökifjú nagymester nemrégiben Nagykanizsáról Gyulára költözött. Ott fogadhatja a Magyarországról, Németországból, az Amerikai Egyesült Államokból és Svédországból érkező karatésokat.

– Amikor annak idején visszajöttem Amerikából, az volt a tervem, hogy szervezem a szövetséget itt, Magyarországon és Európa különböző országaiban. Nagykanizsán nagyon kevés karatés esemény történt,  mindig lejöttem Gyulára. Itt voltak a nemzetközi táborok, az edzőket képző tanítóiskolák, és nagyon megszerettem ezt a várost és az embereket is, akik nagyon barátságosak. Még csak másfél hónapja vagyok itt, de akárhová megyek, szinte mindenki megismer. Amikor először visszajöttem Magyarországra, egy interjúban kérdezték, hogy mi a különbség a magyarok és az amerikaiak között. Azt válaszoltam, hogy az amerikaiak szereti egymást, a magyarok pedig valahogy elmennek egymás mellett, nem köszönnek. Gyulán teljesen más a helyzet – vallot a nagymester a Békésbe költözésről.

Mint mondta, Gyula igazi központ lett, ahol a legfontosabb karatés események zajlanak.

– Három klubunk is található Békés vármegyében. Most júliusban lesz egy nagy, nemzetközi edzőtábor, ahová Amerikából, Indiából, Pakisztánból, Németországból, illetve Magyarország minden részéről érkeznek majd harcosok. Az irodát Sensei Torma György VIII.DAN irányítja, itt lesz a rendkívül fontos tanítóiskola is, amit Sensei Farkas András VII.DAN vezet. Fontos, hogy ne azért edzenek, hogy verekedni tudjanak, mert azzal elvesztik a karate fő célját. A karate megváltoztatja az életedet, jobban tudsz küzdeni, jobb ember leszel, nagyobb az önfegyelmed, és ebben a szellemben kell a tanítványokat, a gyerekeket is oktatni. Úgy érzem, Gyulán van lehetőségem arra, hogy ezt a gondolatot tovább tudjam fejleszteni – emelte ki sensei Sáfár László.

Az A.J.K.A. Nemzetközi Karate Táborát Gyulán, az Erkel Ferenc Gimnázium csarnokában, a Szigeti István Sportcsarnokban (Bodoky u. 10 sz.) zajlik szerda estétől szombatig. A délutáni edzések időpontja 14.00 - 15.30.

Forrás: Gregor László

További programok »

Gyula

A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek Gyulán

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek a málenkij robotra elhurcoltakra és az onnan hazatértekre Gyulán. A városból 1945 januárjában több mint ötszáz német nemzetiségű polgárt deportáltak a Szovjetunióba, ahol kényszermunkát végeztek.
2024. július 14. 11:23
FEL