Edzőtábort tartott hétvégén a IX. danos karate nagymester Békéscsabán

2019. október 6. 14:16 | Papp Ádám Sándor

Az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) Shotokan karate országos edzőtábort rendezett a békéscsabai vívócsarnokban péntek estétől vasárnap délutánig.

Az edzéseket Sensei Sáfár László IX. danos nagymester tartotta, az A.J.K.A. társalapítója. A mester 1958 óta karatézik, s igyekszik átadni tudását azzal, hogy évente több alkalommal tart edzőtáborokat, nemzetközi és itthoni kitekintésben is.

– Különböző táboraink vannak Magyarországon, van nemzetközi, amelyre a világ minden pontjáról érkeznek. A mostani egy magyar tábor, amelybe rengeteg hazai tanító: fekete övesek, alacsony és magasabb rangúak érkeznek. Ez egy speciális edzés számukra, igyekszünk minden évben itt megtartani ezt a tábort. A foglalkozás sikeres, az emberek szeretnek Békéscsabára jönni, jól érzik magukat és szeretik a csabai kolbászt is – fogalmazott a mindig jó kedvű nagymester.

 

Sáfár László IX. danos nagymester igyekszik átadni tudását a mestereknek. Fotó: Papp Ádám

Sáfár László IX. danos nagymester igyekszik átadni tudását a mestereknek. Fotó: Papp Ádám

 

Az edzéseken nagy volt az érdeklődés, főként a férfiak körében, ennek ellenére szép számmal érkeztek hölgyek is az edzőtáborba. A Sensei a behir.hu kérdésére azt is elárulta, hogy mire helyezték a hangsúlyt a három nap alatt.

– Különleges dolgokra koncentrálunk, amelyekre nem sokszor van lehetőség egy normál keretek között megtartott edzésen. A reaction, timing, distance, control négyesre helyezzük a hangsúlyt, amely a reakció, időzítés, távolság és az erő koncentrálása, kifejtése. Ezek fontos dolgok a karatéban, főként ezekre koncentrálunk az edzőtáborban, négy edzésen keresztül. Folyamatosan növeljük a nehézséget is a gyakorlatokban, kezdve az alapoktól egészen a legnehezebb szintig – zárta gondolatait Sáfár László, IX. danos nagymester.

További programok »

Sport

Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárost erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.
2020. február 26. 15:04
FEL