Nagy cégek több mint 200 állást kínálnak a Henkel dolgozóinak

2024. június 26. 10:32 | Bere Mátyás

Korábban több ízben jutott információ hírportálunkhoz, hogy a tervek szerint év végén bezáró körösladányi Henkel állásbörzét szervez dolgozóinak, melyet belső körökben „példaértékű összefogásnak” neveznek. Számos információ kavargott a közbeszédben is, ezért kérdéseket intéztünk a céghez. A válaszokban sok információt megerősítettek és sok újat is adtak a történésekhez.

– Hogyan épül fel az állásbörze, mit láthatnak majd a dolgozók?

– A rendezvény felépítése hasonló lesz, mint egy nyilvános állásbörzén:

  • Minden résztvevő cég számára lesz kijelölt hely, ahol asztalok mellett, digitális táblákat, roll-upokat és prospektusokat helyezhetnek ki.
  • Az érdeklődők körbejárhatnak, kérdéseket tehetnek fel a cég képviselőinek és kitölthetik a regisztrációs űrlapokat (annyit amennyit szeretnének).
  • A külső, meghívott cégek ajánlatai mellett a Henkel számos lehetőséget kínál alkalmazottai számára más termelési vagy üzleti területeken, az országon belül, de külföldön is.

 

– Hány cég/egyesület/munkaadó képviselteti magát a börzén és kik ezek?

– Örömmel látjuk a cégek nagy érdeklődését. Körösladány 120 kilométeres távolságából tizenhárom cég – Airbus, BMW, Bonduelle CE Kft., Florin Zrt., Fába Fém, Gallicoop Zrt., Novation Tech, Sebestyén Kft., Boschung EJT Kft., Felina Hungária, Csaba Metál, Rehabil Kft., Mondi, Orosházi öblösüveggyár – képviseltetik magukat több, mint 200 álláskínálattal.

Az állásbörze nyitott minden érintett Henkel-alkalmazott és a telephelyünkön velünk dolgozó külsős munkavállalók számára.

A június 26-ai gyári Állásbörze a HR-osztály és a gyárvezetés szervezésében, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Békés Vármegyei Kormányhivatal támogatásával zajlik.

 

– Hány embert munkavállalót érint az állásbörze?

– 242 Henkel-alkalmazottat és 220-240 külsős munkavállalót.

 

– Mivel tudják segíteni a munkavállalóikat?

– Minden munkavállalónk számára olyan juttatási csomagot biztosítunk, amely meghaladja a törvényi előírásokat. Ez magában foglalja a törvényes minimumot meghaladó pénzbeli juttatást, munkaközvetítési szolgáltatásokat, átképzési lehetőségeket, támogatást az átmeneti időszakban, valamint ingyenes mentális és fizikai egészségügyi támogatást.

Emellett jelentős költözési támogatással motiváljuk munkavállalóinkat, hogy a vállalaton belül maradjanak, és kipróbálják magukat más gyártási helyszíneken, vagy a Henkel más üzleti területein.

 

– A tervek szerint mikor szűnik meg a dolgozók munkaviszonya?

– Ez a szolgálati idő hosszától és az egyéni szociális körülményektől függ. A Henkel arra törekszik, hogy az érintett munkavállalók számára hosszú felmondási időkkel a lehető leghosszabb ideig biztosítsa az egészség- és nyugdíjbiztosítást.

 

– Mi lesz a körösladányi gyárépület sorsa? Lehet-e már tudni erről valamit?

– Ebben a szakaszban még túl korai lenne nyilatkozni, mivel jelenleg a munkaközvetítéssel és a gyártás befejezésével foglalkozunk.

 


 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Henkel Consumer Brands üzletág európai ellátási láncának átalakítása részeként magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről döntött. Az átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a cég – erről itt írtunk részletesebben. Azóta megszólalt a térség országgyűlési képviselője is, véleményét ezen a linken keresztül olvashatja. A korábban hozzánk eljutott információkat pedig ebben a cikkben taglaltuk.

További programok »

FEL