A Henkel széleskörű összefogással igyekszik segíteni dolgozóinak

2024. június 19. 11:06 | behir.hu

A tervek szerint a Henkel az év végéig bezárja körösladányi telephelyét. Az egy héttel korábbi bejelentés után hamar terjedni kezdett a hír, hogy a cég –összefogva más munkaadókkal – egy állásbörzét szervez dolgozóinak.

Több forrásunk is megerősítette, hogy vállalatok és korábbi dolgozók is segítenek a Henkel-nek az állásbörze megvalósításában, ahol állást kínáló cégek mutatják majd be lehetőségeiket. Többen is arról számoltak be, hogy „példaértékű összefogás” a kulcsmondata ennek a magas szintű kooperációnak a cégen belül.

Lapunk úgy tudja, hogy nemcsak a Henkel körösladányi alkalmazottainak, hanem a cég telephelyén szolgáltatást nyújtóknak, és a munkaerőkölcsönzőkön keresztül foglalkoztatottaknak is szól majd az állásbörze, így közel 500 ember vehet majd részt az eseményen.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Henkel Consumer Brands üzletág európai ellátási láncának átalakítása részeként magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről döntött. Az átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a cég – erről itt írtunk részletesebben. Azóta megszólalt a térség országgyűlési képviselője is, véleményét ezen a linken keresztül olvashatja.

További programok »

Gazdaság

FEL