Stratégiai megállapodást kötött a Henkel 

2016. május 24. 10:47 | Fekete Kata

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Henkel Magyarország Kft.-vel kedden a társaság Tatabányai Ipari Parkban lévő üzemében, majd átadták a gyár új, ömledékragasztó gyártósorát, mely higiéniai termékekhez használt ragasztót állít elő. A cég Körösladányban is fenntart egy üzemet.

 - A Henkel a jövőben számos mérnöknek kínál állást és a kormány feladata, hogy Békés megyében olyan képzési rendszert alakítson ki, mely ezt biztosítani tudja" - mondta el a megállapodás aláírása előtt a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára. Magyar Levente rámutatott, a vállalat tisztítószereket előállító kőrösladányi gyára Békés megye legnagyobb munkáltatója és a Henkel, mint a magyar vegyipar egyik zászlóshajója, a 68. olyan vállalat, mellyel a kormány stratégiai megállapodást kötött.
    A társaság a most átadott új gyártósorral  30 új munkahelyet létesített az üzemben, így már 150 embert foglalkoztat. 
    A Henkel 2012-ben zöldmezős beruházásként hozta létre a Tatabányai Ipari Parkban lakossági és ipari felhasználású, vizes bázisú ragasztókat, valamint az elektronikai iparban alkalmazott ragasztókat előállító gyárát - ismertette Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetője.     Az MTI-nek elmondta, a vállalat az elmúlt öt évben 3,8 millió eurót fordított beruházásokra Magyarországon, a környei üzemre 2012 óta 4,4 millió eurót költöttek.
    A Henkel 1987 óta van jelen Magyarországon, csaknem 1000 embert foglalkoztat a társaság, éves árbevétele 2015-ben meghaladta a nettó 110 milliárd forintot.

Forrás: MTI

FEL