Szüleimtől örököltem a munka szeretetét – 40 éves a Ricsi fagyizó

2024. június 12. 15:21 | Bere Mátyás

Negyven éve méri a fagyit kicsiknek és nagyoknak a város egyik ikonikus alakja, a Ricsi fagyizó alapító-frontembere Richweisz Tibor, akit a munka és a vendégek szeretete tartott a pályán.

Szerda délután Szarvas Péter polgármester és dr. Szigeti Béla képviselő oklevéllel és ajándékkal ismerte el Richweisz Tibor munkáját. Ő szerény ember és elmondása szerint nem igazán szeret szerepelni, ezért nagy meglepetésként érte a polgármester és a képviselő látogatása, valamint az eseményt közvetítő média jelenléte.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Már közvetlen Szarvas Péter méltatása után csoportos beszélgetés indult a fagyizó előtt. A fagylaltos elmondta például, hogy az időjárást látva már reggel megjósolja a vendégek számát, valamint a fagylaltgép hangjából felismeri a közelgő szerviz jeleit. (Igen sokat számít 40 évnyi tapasztalat!)

Miután interjút adott a szóban forgó fagyis, megvendégelt minden ott lévőt csokiba mártott narancsos-csokis csavart finomsággal, amelynek nagy sikere volt, hamar el is fogyott.

Richweisz Tibor elmondta, hogy szüleitől kapta a munka szeretetét, amit végig hordozott ez alatt a 40 év alatt.

– Én inkább kereskedőnek érzem magam, ehhez más beállítottság kell. Ahogy szeretnék kapni valamit, úgy adom el – mondta, majd a törzsvendégekről mesélt. Kiemelte, hogy nemrégiben Ausztráliából érkeztek olyan vendégei, akik Békéscsabán voltak gyerekek, de New York-i, kanadai és új-zélandi vendégekről is mesélt, akik írtak, vagy ajándékot küldtek neki.

– A 40 év alatt az volt az elvem, hogy én is eltartsak egy családot, mint édesapám. Mindig igyekeztem úgy végezni a munkámat, hogy a vendégek mosolyogva és ízélménnyel távozzanak – jegyezte meg.

 

 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter elmondta, hogy a Ricsi fagyizó 40 éve állandó, üde színfoltja a városnak.

– Richweisz Tibor változatlanul jó kedvvel és változatlanul magas színvonalon készíti termékeit. Visszagondolva a fiatal koromra, akkoriban nagyon sokat jártam én is ebbe a fagyizóba – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy jó egészséget, sok csavaros-tölcséres fagyit és elégedett vevőket kíván Richweisz Tibornak.

 

Galéria

 

További programok »

FEL