Luxus, természetes, amerikai – megannyi trend közül válogathattunk

2022. december 23. 18:08 | Csiffáry Zsuzsanna

Advent a várakozás, a karácsonyra való lelki felkészülés időszaka, ilyenkor otthonunkat karácsonyi dekorációval díszíthetjük. A téli ünnep szerelmesei 2022-ben is számos ünnepi újdonsággal és lehetőséggel találkozhatnak.

Az adventi időszakban különösen hangsúlyos az otthoni dekorálás. Megannyi stílus és trend közül válogathatunk. Ilyen többek között a természetes tónusú díszek, termések becsempészése a lakásokba. Az egyik helyi kreatív szaküzlet vezetője, Wolf Tünde szerint a természetes esztétika mesés kontrasztot alkot az évszakkal.

– Az erdei stílus nagyon jó, ha valaki nyugalomra, meghittségre vágyik, itt előkerülnek az állatkák, madarak, őzikék, baglyok és ezt viszik be a lakásba. Ez nagy nyugodtságot ad az otthonunknak. Azoknak ajánlanám ezt a stílust, akik szeretik otthoni légkörben, a kandalló tüze mellett eltölteni a karácsonyt – mondta Wolf Tünde. 

 

 

Az erdei stílus mellett további négy irányzatot határozott meg az üzletvezető, mint például a havas kaland, amelyben hangsúlyos a dér, a zuzmó, a hó struktúrájának leképezése, helyenként kék kiegészítőkkel vegyítve. Ilyenkor előkerülhetnek különböző állatfigurák, mint például a jegesmedve vagy az őz. További ünnepi stílus a romantikus púder, legtöbbször mályvával és naranccsal párosítva. A sort tovább folytatva az amerikai stílus a nagy monumentális dekorációk és világítások felé tereli a hangsúlyt. Innen ered a mesebeli alak, a diótörő is. 

– 2022 trendi stílusa a luxus, ami előnyben részesíti a feketét, sötétkéket, gyémántkéket, ezüstöt, aranyat, illetve a rosegold kiegészítőket – tette hozzá az üzletvezető. 

Az egyedi készítésű ajándékok, díszek nem arról szólnak, hogy többet költsünk, hanem arról, hogy a lehető legjobban használjuk fel azokat a kiegészítőket, amelyek otthon is megtalálhatóak. 

Karácsonyi díszeink sokszor angyalt formálnak meg. Martonné Budai Erzsébet, kreatív szakember otthonában is jelentős szerepe van ennek a motívumnak, hiszen az angyalok náluk elengedhetetlen résztvevői az ünnepnek.  

Otthonuk ünnepi köntösbe öltöztetésében, az angyalok mellett helyet kapnak a tradícionális gömbformák is. Ezek olykor mintásak, sima felületűek, vagy csillámporral ékesítettek, de mindezek mellett a termésdíszek is helyet kapnak.

További programok »

FEL