A semleges, természetes színek dominálnak az idei ünnepen

2023. december 26. 08:40 | Csiffáry Zsuzsanna

Az adventi illetve a karácsonyi időszak egyik üzenete: lassítsunk le, és találjuk meg lelki békénket szeretteink körében. Ebben segít az advent i koszorú is. Hogy idén milyen az ünnepi trend, arról Feketéné Hizó Gabriella a gyulai virágkötőt kérdeztük, aki rendszeresen tart workshopokat és foglalkozásokat.

Karácsony előtt a keresztény világban, a nem vallásos családok otthonában is elterjedt szokás örökzöldből készített, négy gyertyával díszített koszorút tenni az ünnepi asztalra. Utánajártunk, hogy az ünnep egyik legfontosabb eleme idén milyen formában fordul elő leggyakrabban. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Az adventi koszorú elhelyezése otthonunkban, illetve a gyertyagyújtás hétről hétre gyönyörű ritmust ad a meghitt várakozás időszakának. Legyen gondunk arra, hogy megadjuk ezt a szépséget, ezt a melegséget a családnak – hangsúlyozta a gyulai virágkötő. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Feketéné Hizo Gabriella, rendszeresen tart kreatív alkotói foglalkozásokat. Kiemelte, hogy az idei karácsonyi divatban a semleges, természetes színek dominálnak. A zöld, a barna, és a fehér határozza meg leginkább az idei ünnepeket. Hozzátette, nagyon sokan készítik el ünnepi díszeiket. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– A vásárlóink hajlanak arra, hogy ők készítsék el adventi koszorúikat, akár a családdal, a gyerekekkel közösen. Idén nagy sikere van a DIY boxoknak. Bár ha az utóbbi néhány évet nézem, akkor ez nemcsak erre az évre jellemző. Évek óta érdeklődnek az emberek, hogy mit tudnak megvásárolni, vagy akár a természetből összegyűjteni az otthoni adventi koszorújukhoz. Bámulatos alkotókedv terjedt el a családok körében. Nagyon sok workshopot tartok, és mindig óriási az érdeklődés és a részvétel ezeken a programokon – fogalmazott virágkötő. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

(Fotók: Csiffáry Zsuzsanna)

További programok »

FEL