Lövészeti felkészítésen az önkéntes területvédelmi tartalékosok

2019. április 29. 17:05 | Szendi Rita

Első alkalommal indul éleslövészetet gyakorlatra a 101. Területvédelmi Zászlóalj tartalékos állománya Szolnokra. Ezt megelőzően tartottak felkészítést a Békéscsabai Repülőtéren, hétfőn délelőtt.

Ez alkalommal átismátelték a fegyverkezeléssel kapcsolatos ismereteket, elmélyítették az eddig megszerzett tudást, valamint begyakorolhatták az alap lőgyakorlat végrehajtásának lépéseit.

Lipták József alezredes, az MH HFKP 11. Előkészítő részlegének vezetője elmondta, hogy az éleslövészet egy olyan nem szokványos élethelyzet, amelynek végrehajtásához a tárgyi tudás alkalmazásán túl megfelelő határozottság és önuralom, valamint szabályismeret és szabály követés szükséges. Mint mondta: az első kiképzést még tavaly nyáron kezdték el, ahol a fegyverkezelés és a lövészet elméleti és gyakorlati alapjain túl megtanulták a harcászat alapvetéseit, a térkép és tájékozódási eszközök használatát.

További programok »

Itthon

Két Békés megyei fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
16:05
FEL