Lopott baltával törték fel a kocsit

2016. február 3. 11:57 | Fekete Kata

Baltával törték be egy autó ablakát Gyula külterületén, egy tanyán. A két fiatal nem örülhetett sokáig a zsákmányolt pénznek, ugyanis elkapták őket. Igaz, az autó tulajdonosa sem lehetett boldog az autója betört ablaka láttán

Egy ismerősét látogatta meg egy nő Gyula külterületén, egy tanyán. A nő a kocsijával a szomszédos tanya bejáróján parkolt le, majd minden ajtót gondosan bezárt, mielőtt bement ismerőséhez. A férfi tanyájából ráláttak az autóra és körülbelül egy óra elteltével azt vették észre, hogy két ismeretlen áll a jármű mellett. Kimentek, de addigra már a tolvajok a kocsi egyik ablakát betörték és a hátsó ülésről kivettek egy táskát. Amikor a két idegen felismerte, hogy észrevették őket, elfutottak, de a nő ismerőse hívta a rendőrséget és két kutyájával üldözőbe vette, majd feltartóztatta a menekülőket. A hívásra percek alatt megérkező rendőrök előállították a két fiatalt, akik közben a táskából a pénzt kivették, a táskát pedig eldobták. A 18 éves sarkadkeresztúri L. P. és 17 éves sarkadi barátja a nyomozás jelenlegi adatai alapján gépkocsifeltörés előtt egy tanyából különböző szerszámokat, illetve egy baltát is elloptak. Ez utóbbival törték be a parkoló kocsit üvegét.

A Gyulai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindkét fiatalt bűnügyi őrizetbe vette. A lopott pénzt a rendőrök megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

Forrás: Police.hu

További programok »

FEL