Jöhet a Dakar-menők, cseh, lengyel és magyar bajnokok gyulai csatája

2019. október 2. 12:08 | behir

Öt ország versenyzői vágnak neki október 4. és 6. között Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság következő viadalának.

A hétvégén elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság következő futama, a SKUBA Cross-Country. A versenynek idén is Gyula és környéke ad otthont. A majd ötven fős, rendkívül erős nemzetközi mezőny összesen nyolc szakaszt teljesít majd az autós, motoros, quados, kamionos és a side by side kategóriában - írja a versenyt beharangozó közlemény.

Ugyan a rendkívül csapadékos időjárás miatt június elején le kellett fújni a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság gyulai futamát, a szervezőknek hála, a most következő hétvégén nagyon komoly mezőny részvételével mégis megrendezésre kerül a SKUBA Cross-Country viadal. A verseny helyszíne sem változott, így Gyula és lakossága nagy szeretettel várja ismételten a terep-rallye szerelmeseit október 4-e és 6-a között. Külön jó hír, hogy a szervezőknek az előrejelzések szerint ezúttal nem okoz majd gondot az időjárás. A viadalra öt országból érkeznek versenyzők, a magyarokon kívül rajthoz állnak csehek, szlovákok, lengyelek és hollandok is. Az indulókra szombaton és vasárnap négy-négy gyorsasági szakasz és összesen 560,4 kilométer vár.

 

(Fotó: SKUBA Cross-Country)

(Fotó: SKUBA Cross-Country)

 

- Eddig minden rendben van a verseny körül, minden a tervezett mederben halad. Nagy megkönnyebbülés, hogy sikerült egy olyan dátumot találni a versenynaptárban, ahova befért a júniusban elhalasztott bajnoki futam. Ráadásul ezúttal sehol nem rendeznek hasonló versenyt, így komoly mezőnyt gyűlt össze a hétvégi küzdelmekhez, hiszen több, Dakaron és az Africa Race-n is járt versenyzőn kívül három ország bajnokai is rajthoz állnak. Ismerve az indulókat, kategóriánként két-három olyan indulónk lesz, akik esélyesek a végső győzelemre – árulta el Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője, aki egyébként maga is elindul a kamionosok mezőnyében.

Csak néhány név az indulók közül. A Dakaron és az európai terep-rallye versenyeken sokszor bizonyító autós cseh Miroslav Zapletal, a Dakaron már kétszer részt vevő motoros, Horváth Lajos, azaz Laller, az Africa Race-en bizonyított autós Varga Imre, vagy a nem kevés nemzetközi rutinnal rendelkező két cseh pilóta, mint Tomas Ourednicek vagy Zdenek Porizek és a magyar Lónyai Pál, akinek navigátora, Horn Albert szintén megjárta már a Dakart. De szintén ott lesz a rajtnál a motorosok 2018-as magyar bajnoka, Kárpáti Péter, míg az autósok között magyar bajnoki címet szerző Csató Attila ezúttal a side by side 2018-as magyar bajnokának, Kovács Györgynek diktálja az itinert, és vélhetően nagy csatát vívnak majd a lengyelek legjobbjaival, a Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz duóval. Ráadásul az előzetes nevezés alapján hat hölgy is ott lesz az indulók között.

- Előzetes információink szerint rengeteg érdeklődőre számíthatunk, ennek megfelelően a biztonságos rendezés az egyik legfontosabb feladatunk. A nézők kiszolgálására nagy hangsúlyt fektetünk, így mindkét versenynapon az adott szakaszokon olyan nézői pontokat jelölünk ki, ahol testközelből követhetik majd az eseményeket, míg Gyulán belül a Vértanúk útján található szervizparkba ingyenes belépést biztosítunk, hogy testközelből nézhessék meg a versenygépeket, beszélgethessenek a versenyzőkkel – fogalmazott Polgár László, a SKUBA Cross-Country szervezőbizottságának elnöke.

A terep-rallye szerelmesei a nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt ide kattintva találják meg, a SKUBA Cross-Country hivatalos Facebook oldalán – pedig nyomon követhetik a verseny aktuális állását.

 

További programok »

FEL