Rövid, de izgalmas prológgal indult a HOFEKA Kupa

2018. szeptember 15. 18:42 | behir

Az autósoknál a szlovák Juraj Ulrich, a motorosoknál Hodola Richárd, a side-by-side-osok között Kovács György, a kamionosoknál pedig Kovács Miklós vezet Gyulán a HOFEKA Kupa pénteki prológja után, amely rövidsége ellenére több egység számára is tartogatott kalandokat.

Régi igazság a terepraliban, hogy nincs az a rövid szakasz, amin ne lehetne bajba kerülni, s a HOFEKA Kupa pénteki, nem egészen 4 kilométeres prológja mintha csak ezt akarta volna illusztrálni, a Kaposi Zoltán-Kaposi Bence páros Nissanja láthatóan megviselt állapotban érkezett meg a szervizparkba, kötélvégen vontatva egy másik Nissant, Doleschall Istvánnal és Toma Józseffel a fedélzetén.

 

Kaposi Zoltán

 

Közel volt a jobb három, nagyon nagyot fékeztem, ez egyből visszafordította az autót és felborultunk. Egyszer átfordultunk, és az oldalán állt meg az autó. Szerencsére érkezett segítségünk, a nissanos kollégák visszaborítottak minket, utána viszont nekik kellett segíteni. Ez a szakasz most nem annyira jött össze, de ha sikerül helyrehozni az autót, megyünk tovább, nem adjuk fel – szolgált magyarázattal Kaposi Zoltán.

Doleschallék Nissanjában a mentőakció után teljesen elment a hajtás, és sajnos a szervizben sem sikerült orvosolni a problémát, így a páros korai búcsúra kényszerült. Az autósoknál a legjobb időt a szlovák Juraj Ulrich érte el a Moquitóval, őt egy cseh páros, Zdenek Porizek és Pavel Vaculik követte a második helyen.

A kamionosoknál a Kovács Miklós vezette egység bizonyult a leggyorsabbnak, de a sarkukban ott lihegett a másik Scania Fazekas Károllyal a volánnál. Merkovics Viktorék DAF-ja nagyjából fél percet kapott.

 

Kovács György

 

A side-by-side-osoknál komoly csata van kibontakozóban, az apró, ám annál látványosabb versenygépek pokoli tempót diktáltak. A legjobb időt a Kovács György-Takács Antal páros (Can-Am) jegyezte, tőlük 7 másodperccel maradtak el Jobbágy Ákosék, akik az utolsó métereket egy kis kétkerekezéssel is megfűszerezték, és további 7 másodperccel Kéry Szilveszterék, akiket a megbolondult méterszámláló és egy rossz gumiválasztás lassított le némiképp.

 

Hodola Richárd

 

A motorosoknál kicsit nyugodtabban alakult az első versenynap, Hodola Richárd (Yamaha) vezet Majer Viktor (Husqvarna) és Horváth „Laller” Lajos (KTM) előtt. A Challenge kategóriában egyedüliként induló Miklós Alexandra – Miklós Alexandra páros sikeresen célba hozta a hajdan a Dakart is megjárt Hyundai Terracant.

A mezőny szombaton, a verseny leghosszabb napján négy szelektív szakaszt és több mint 300 kilométeres össztávot teljesít, a verseny vasárnap újabb négy szelektív szakaszt követően a díjkiosztóval zárul.

 

További programok »

FEL