Gyula újra várja a terepralisokat

2018. augusztus 27. 09:04 | behir

Egy év kihagyás után, szeptember 14. és 16. között újra vendégül látja a hazai tereprali bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét Gyula városa. A szervizparkot ismét a Vértanúk útján állítják fel, így a kilátogatók testközelből is megcsodálhatják a HOFEKA Kupán induló autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

Új rendezővel, de egy jól bevált és a versenyzők és a nézők által egyaránt nagyon kedvelt helyszínre érkezik a hazai tereprali bajnokság idei negyedik fordulója - írja a terep-rallye.hu. A viadal egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) futama is, így a hazai versenyzők mellett a régió legjobbjai is rajthoz állnak Gyulán a szeptember 14-16-án sorra kerülő HOFEKA Kupán. A történelmi fürdővárosba kereken tíz éve látogatott el először a mezőny, s a versenyzők hamar megszerették mind a pályákat, mind a békési város hangulatos főutcáján felállított szervizparkot, a helyiek kedvességéről és persze a Várfürdőről nem is beszélve.

- Nagyon örülünk, hogy ismét Gyulára vihetjük a tereprali bajnokság egy futamát. Tavaly sajnos nem került sor az ottani versenyre, de a versenyzők hiányolták az ottani viadalt, így természetes volt, hogy mindent megteszünk, hogy ismét legyen gyulai verseny, amihez a város vezetésétől és a környékbeli településektől is minden segítséget megkaptunk. A pilóták és a csapatok nemcsak versenyezni szeretnének, hanem jól érezni magukat, márpedig Gyulán ehhez minden adott. A futam időtervét és igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a versenyzés mellett jusson ideje a résztvevőknek ismerkedni a város látványosságaival, vagy éppen lazítani a Várfürdőben – mondta el a szervezők nevében Varga Imre.

A HOFEKA Kupa össztávja több mint 600 kilométer, amelyből több mint 330 kilométer lesz a mért szakasz. Pénteken az adminisztratív és technikai átvételt követően délután egy rövid prológgal hangol a mezőny a hétvégére, szombaton és vasárnap pedig négy-négy szelektív szakaszt teljesítenek a versenyzők, melyek között szombaton és vasárnap is 11 óra magasságában térnek vissza a járművek a belváros szívében, a Vértanúk útján kialakított szervizparkba egy rövid szervizre. A díjkiosztót szintén a Vértanúk útján vasárnap délután 16 óra 30 perckor tartják.

 

További programok »

FEL