Elmarad a gyulai tereprali viadal

2019. május 31. 12:21 | behir

A súlyos vízügyi helyzet miatt a rendezésben szerepet vállaló települések javaslatára egy őszi időpontra halasztották a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság gyulai viadalát.

A rendkívül csapadékos időjárás okozta körülményekre tekintettel nem tartják meg június 7. és 9. között a gyulai SKUBA Cross-Country versenyt. A Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság viadalát azonban nem törölték az idei versenynaptárból, ősszel mindenképpen megrendezik azt az eredeti helyszíneken.

A sorozat előző futamának, a Riverside Baja szervezőinek is bőven okozott gondot a rengeteg eső, ám akkor csak bizonyos szakaszrészeket kellett az időjárás miatt kivenni a verseny távjából. A Gyulára meghirdetett SKUBA Cross-Country szervezőinek már nem volt ilyen szerencséjük. Hiába jelezték négy országból is indulási szándékukat a versenyzők, a viadal elmarad. A szervezők azonban nem adják fel, ősszel az eredeti helyszíneken, a tervezett időpont szerint október 4. és 6. között megtartják a versenyt.

- Az elmúlt hetek esői, az előrejelzések alapján, valamint a szervező bizottsággal, a verseny által érintett települések polgármestereivel és a gazdálkodókkal egyeztetve azt a felelősségteljes döntést hoztuk, hogy a rendkívül komoly vízügyi helyzet, azaz a II. fokú belvízvédelmi készültség, valamint az utak járhatatlansága miatt lemondjuk a versenyt. A térség évről évre várja a versenyeinket, ezért egy ilyen időjárási viszonyok között megrendezendő viadal helyrehozhatatlan károkat okozna a területnek és főleg a jó kapcsolatoknak. A verseny pótlásáról, más dátumra helyezéséről a szakág bevonásával megkezdjük az egyeztetéseket – árulta el Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője.

 

További programok »

Gyula

Korszerű és biztonságos - Hegesztő tanműhely nyílt Gyulán

Korszerű és biztonságos hegesztő tanműhely nyílt csütörtökön délelőtt Gyulán, a Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén. A legmodernebb eszközök beszerzését is magában foglaló, megközelítőleg 20 millió forint értékű beruházás saját erőből, külső források bevonása nélkül valósult meg.
2021. december 2. 13:55
FEL