LMP: Át kellene gondolni, hogyan lehetne használni az üdülőket

A lakásrendelet módosításával, valamint a városi ingatlanok eladásával kapcsolatos döntéseket emelte ki az LMP önkormányzati képviselője a júniusi közgyűlést követő sajtótájékoztatón. Takács Péter hangsúlyozta, hogy a balatonszárszói üdülő eladására nemmel szavazott.

Az utolsó, júniusi ülésén döntött a közgyűlés a lakásrendelet módosításáról is, amely a szociális bérlakásokra vonatkozó határozatot érintette.

– A lakásügyi bizottság ülésén tettem egy módosító javaslatot, amelyet a bizottság befogadott, majd a közgyűlés is megszavazott. Eszerint mindazon bérlők, akik 2018. január 1-jével betöltötték a 65. életévüket és a feltételek adottak, akkor a lakásügyi bizottságnak legyen lehetősége arra, hogy meg is hosszabbítsa a szerződést – fejtette ki a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője, Takács Péter.

Az önkormányzati képviselő többek között arról is beszélt, hogy a közgyűlés elfogadta két, a város tulajdonában lévő üdülő eladásáról szóló előterjesztést. Takács Péter elmondta: ennek az az oka, hogy Békéscsaba önkormányzata rendkívül nehéz anyagi helyzetben van.

– Ez részben annak tudható be, hogy a központilag elrendelt béremelések kompenzációját az önkormányzat teljesen nem kapta meg, valamint a vagyoni bevételek sem teljesültek a tavalyi évben. A balatonszárszói üdülő eladását nem szavaztam meg – szögezte le Takács Péter.

Az LMP-s képviselő szerint át kellett volna gondolni azt, hogy miként lehetne használni a jövőben a balatoni üdülőket.

Megosztás:

Címke: , , ,